Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Achter de schermen bij het thema Humor

Een goed netwerk is goud waard. Ook deze keer tijdens de productie van het themanummer Humor realiseerde ik me hoe onmisbaar betrokken en enthousiaste fotografen en journalisten zijn.
Serenity mocht op de rode loper tijdens de première van Bon Bini Holland 3 mensen interviewen.

Niet alleen om kinderen voor de verhalen te zoeken, te interviewen, fotograferen en filmen. Maar ook om subtiel aan onzichtbare touwtjes te trekken.  
Neem Berber die op Curaçao woont. We wilden een reportage over het werk van de cliniclowns daar, omdat lachen immers gezond is. Zij bleek eerder voor hen gewerkt te hebben, fan van Samsam te zijn én toevallig in Nederland voor familiebezoek. Na een brainstorm op de redactie verliet ze met een stapel oude nummers en nog meer enthousiasme ons kantoor.  
Drie weken later mailde ze ons prachtige foto’s van Serenity (9) die in het ziekenhuis bezoek kreeg van twee cliniclowns. Serenity vertelde me in het interview dat ze ontzettend moet lachen om Judeska, één van de typetjes van Jandino. Nu volg ik hem toevallig op Instagram en ik had de dag ervoor gezien dat hij onderweg was naar zijn eiland. Inderdaad! Voor de première van Bon Bini Holland 3 op Curaçao.  
Dus ik dacht meteen: hoe leuk zou het zijn als Serenity als reporter voor een filmpje naar die première zou kunnen om Jandino te interviewen? Maar het was wel erg kort dag… We hadden nog geen 72 uur. Gelukkig was Berber meteen enthousiast en ze had heel handige contacten, zoals degene die al zijn interviewverzoeken op het eiland behandelt en ze wist ook nog wel een filmmaker. De mail met officiële aanvraag was er snel uit en de briefing naar de filmmaker ook. Wat ik niet wist, is dat Berber achter de schermen en ongevraagd ook nog wat berichtjes had gestuurd. Niet brutaal of ongeduldig, maar precies zoals het op Curaçao het meest doeltreffend is om iets voor elkaar te krijgen. En ik weet zeker dat het daarom is gelukt en dat Serenity op de rode loper stond en Jandino kon spreken. En daar zag zeker niet alleen Serenity de grap van in.

Bekijk in dit filmpje hoe Serenity Jandino interviewt.

Plaats als eerste een reactie