Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Mijn eigen app

Toen de nanny van Avi (13) uit New Delhi plotseling niet meer kwam opdagen, bedacht hij Shanny. Met deze app vind je snel een oppas. 

Hoe kreeg je het idee?

“Mijn moeder werkte in het buitenland en toen had ik een oppas. Maar ineens kwam ze niet meer. Omdat mijn vader niet wilde dat ik na school alleen thuis zou zijn, kwam hij elke dag eerder van zijn werk. Hij kookte ook voor me, maar het was voor ons allebei geen fijne tijd. Ik wilde een nieuwe nanny."

En toen?

“Hier in New Delhi is een Amerikaanse academie voor jonge ondernemers. Daar ben ik met dit plan aangenomen. Met mijn klasgenoot Nakshh, heb ik Shanny uitgewerkt. Onze app werkt net als Uber, de app waarmee je snel een taxi kunt bestellen. We deden eerst onderzoek in de buurt. Veel gezinnen met werkende ouders zochten een betrouwbare babysitter die je kort van te voren kunt bellen. Via via vonden we studenten en oma’s die willen oppassen. In de app zie je waar een oppas woont en hoe andere families haar beoordelen.”

Wist je iets van techniek?

Niet genoeg om de app echt zelf maken. Dat deed een Frans bedrijf. We moesten ook verzinnen hoe je met Shanny geld kunt verdienen, maar dat lukt nu nog niet. We kregen van de academie een prijs van 650 euro. Daarmee betaalden we de advertenties en de internetkosten.”

Zijn er bij jou thuis regels voor je telefoon?

"Ik mag één uur per dag filmpjes kijken, chatten en gamen. Op mijn telefoon, laptop of op tv. Meestal doe ik dat tussen zeven en negen uur 's avonds." 

Heeft iedereen in je klas een telefoon?

“Maar twee klasgenoten hebben géén smartphone. Zij hebben wel een tablet voor Instagram en andere sociale media. Daarvoor heb je niet per se een telefoon nodig.”

Cyberpesten, gebeurt dat op jouw school?

"Ik ken wel kinderen die gepest zijn, maar ikzelf niet. Sommigen doen echt domme dingen, zoals nepberichten via WhatsApp versturen om anderen zwart te maken. Maar als de leraar erachter komt, hebben ze een groot probleem."

Plaats als eerste een reactie