Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Niet om te lachen

Een vriendin van Noa (12) uit Amsterdam haalde een grap met haar uit die totaal mislukte.
Niet elke grap is om te lachen, weet Noa (12) uit Amsterdam maar al te goed.
Karin Wesselink

Wat is er gebeurd?

“M’n vriendin was blijven logeren en toen ging ze me de dag erna opmaken. Maar het was heel lelijk, met donkere vlekken en het leek alsof ik een snor had. Ik probeerde het van m’n gezicht te halen en trok een raar hoofd, met m’n ogen zo omhoog en mijn mond open. Zij maakte een foto en wilde het naar één iemand doorsturen. Dat vond ik oké, want ik vond de foto eerst ook best wel grappig. Maar toen ik maandag op school kwam, had de hele bovenbouw die foto op z’n telefoon. Toen vond ik het helemaal niet meer leuk, zelfs gênant.”

En toen?

“Ik was best boos op m’n vriendin en zij heeft toen ‘sorry’ gezegd en de foto verwijderd. Ik ben ook naar de juffrouw gegaan, maar die moest er een beetje om lachen. Ik kon wel boos worden op de hele bovenbouw, maar daar heb ik geen zin in. Ik heb er wel van geleerd om een volgende keer te zeggen dat iemand die de foto doorstuurt erbij moet zeggen dat het niet verder mag worden doorgestuurd. Dat leerden we ook tijdens een les die we daarna kregen van Social Media Wijs. Dat was trouwens toeval en ik heb het toen ook niet over mijn voorbeeld gehad."

Haalt die vriendin vaker van dat soort grapjes uit?

“Ze had ook een keer een fake account gemaakt op TikTok en deed alsof zij een jongen was die ik leuk vind. Toen dacht ik dat hij me ook leuk vond, maar ik keek op haar telefoon en zag dat zij het was. Ik heb wel vaker tegen haar gezegd dat ik haar grapjes niet leuk vind. Dan wordt ze boos, want ze vindt zichzelf juist heel grappig. Ze maakt ook weleens grapjes over dat ik zo lang ben. Daar kan ik ook niet om lachen. Maar als we samen zijn en ze verzint nieuwe songteksten, dan kan ik juist om haar lachen.”

Plaats als eerste een reactie