Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

Nieuwe vrienden

Ze werken 24 uur per dag en ze zijn nooit ziek! Overal ter wereld duiken ze op, deze nieuwe vrienden die veel meer kunnen dan wij. Of niet?
"Eet smakelijk'" kraakt de stem van de robotober.
Corbis

Klaar-over

In Kinshasa, de hoofdstad van het Afrikaanse land Congo, staan robots in de twee drukste straten van de stad. De ijzeren mensen zijn een kruising tussen een stoplicht en een echte verkeersagent. Hun armen bewegen en ze praten tegen voetgangers.

De nieuwe klaar-over heeft wel een goed overzicht.
De nieuwe klaar-over heeft wel een goed overzicht. Junior D. Kannah

Ober

In een restaurant in de Chinese stad Harbin werken twintig robots. Als je binnenkomt, glijdt er een robot op je af met de woorden: "Hallo aardbewoner, welkom in het robotrestaurant."
Bij het groente snijden krijgen de robots hulp van de gewone koks, maar verder doen de machines alles zelf: friet bakken, rijst koken en bedienen.

Zeehondenknuffel

Knuffeldier

Dit lieve zeehondje Paro reageert op je stem en hij vraagt om aandacht door te knipogen. Als je hem aait, knort hij tevreden. Net als een echte zeehond.
Paro is gemaakt in Japan. Hij wordt gebruikt in bejaardentehuizen. Oude mensen die afsterven van hersencellen, waardoor je geestelijk en lichamelijk steeds minder kunt doen. Dementerenden worden kalm en vrolijk van de knuffel.

Plaats als eerste een reactie