Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

5 x soja snoepen

De hamburger van Paco (11) zit vol soja. Het vlees is gemaakt van koeien die gevoerd zijn met soja. In het broodje zit sojameel om het zacht te houden. En in de mayonaise zit lecithine. Dat is gemaakt van sojaolie en het zorgt dat de mayonaise romig is.
 

Zit in ketchup ook soja?

 

De kat van Manuel (11) knabbelt tevreden aan zijn brokjes. In kattenvoer zit sojameel. Net als in voer voor konijnen, hamsters en zangvogels.
 

Zit in hondenvoer ook soja?

 

Manuel (11)

Micaela (11) en Sol (11, rechts op de foto) zijn er gek op. Sojadrank met een fruitsmaak: perzik, aardbei, appel of ananas. Het is een heel populair drankje in Argentinië.
 

Zit in chocola ook soja?

 

Micaela (11) en Sol (11, rechts op de foto)

Dolores (11) vindt in de supermarkt meteen herkenbare sojaproducten: sojamelk, ketjap, tofoe en vleesvervangers. Maar om de verborgen soja te vinden, moet ze de kleine lettertjes op andere verpakkingen lezen.
 

Zit er soja in cornflakes?

Dolores (11)

“Soja in dit ijsje?” Micaela (11) en haar vriendin Dolores (11, rechts op de foto) proeven er niets van. Maar op de wikkel van de cornetto staat het echt bij de ingrediënten: lecithine. Dat is gemaakt uit sojaolie. Het zorgt dat water en room samen een zachte, dikke massa vormen. 
 

Zit in een raket ook lecithine?

 

 

Micaela (11) en haar vriendin Dolores (11, rechts op de foto)

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.