Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

Wat is duurzaam?

Duurzaamheid is een breed begrip. Je kunt duurzaam bouwen en duurzaam eten. Duurzaam is goed voor het milieu. Je zorgt dan goed voor mensen, dieren en planten.

Milieuvriendelijk

Als het gaat over duurzame producten, dan worden hier spullen mee bedoeld die van goede kwaliteit zijn en lang meegaan. Iets is duurzaam als het de natuur en het milieu zo min mogelijk belast. Een ander woord is ook wel milieuvriendelijk of grondstofbesparend.

Kendra woont in een duurzame wijk in Olst.
Kendra woont in een duurzame wijk in Olst.
In Nepal koken sommige families met een oven op zonne-energie.
In Nepal koken sommige families met een oven op zonne-energie.

Duurzaam leven

Een duurzame levensstijl betekent dat je stilstaat bij wat je eet en welke spullen je gebruikt. Je wilt zo min mogelijk een slechte invloed hebben op de wereld. Een manier om duurzaam te leven, is om geen of minder vlees te eten. Of om vaker met de fiets te gaan dan met de auto en een extra dikke trui aan te trekken in plaats van de verwarming hoger te zetten. 
Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld tweedehands kleding te dragen. 

Groene energie

Fossiele brandstoffen worden uit de aarde gehaald en daar wordt bijvoorbeeld aardgas of benzine van gemaakt. Maar deze grondstoffen raken op en zijn schadelijk voor het milieu. Daarom wordt er steeds vaker groene energie uit bijvoorbeeld de zon opgewekt. Een ander voorbeeld is windenergie. En in veel landen gebruiken ze biogas: energie die wordt gemaakt van poep of voedselresten. 

Plaats als eerste een reactie