Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

Komen er meer natuurrampen?

Het lijkt wel alsof er steeds meer natuurrampen komen. Er zijn wetenschappers die denken dat dit door klimaatverandering komt.
Bangladesh wordt vaak getroffen door overstromingen.
Saikat Mojumder

De meeste natuurrampen ontstaan door het weer. Klimaatverandering zorgt voor ander weer: meer regen in het ene land en juist meer droogte in het andere land. Maar ook regen of droogte op andere momenten. Er zijn klimaatdeskundigen die voorspellen dat cyclonen door klimaatveranderingen bijvoorbeeld steeds krachtiger worden. Omdat door het broeikaseffect zeewater steeds warmer wordt, worden cyclonen - die ontstaan boven oceanen bij een temperatuur boven 27 graden Celsius - volgens die klimaatdeskundigen ook steeds sterker.

Meer mensen

Het lijkt wel alsof natuurrampen steeds meer slachtoffers eisen. Dat kan komen doordat er nu meer mensen op de wereld zijn. Die wonen vaak hutje mutje in torenhoge gebouwen en in dichtbevolkte steden. Als hier iets gebeurt, dan treft het automatisch meer mensen. Aan de andere kant zijn er nu waarschuwingssystemen die er vroeger niet waren. Hierdoor kunnen mensen zich sneller in veiligheid brengen. 

Plaats als eerste een reactie