Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Knutselen met plastic

Pret met plastic

Kinderen maken overal ter wereld hetzelfde mee. Of niet? 
Op deze pagina laten Gloria (12) uit Nicaragua en Celina (10) uit Nederland zien dat je met plastic leuke armbandjes kunt make

Gloria uit Nicaragua

“Ik verzin de ontwerpen in mijn loombandjes zelf. In deze staat mijn broers naam. Als ik over een tijdje genoeg heb van loomen, geef ik mijn loombord aan iemand anders. Ik gooi het niet zomaar weg.”

 

 

Celine maakt haar eigen ontwerpen.
Celine maakt haar eigen ontwerpen. Victoruro Sepúlveda

Knutseltips

Plastic weggooien? Zonde! Maak er iets moois van. Bekijk maar eens wat voorbeelden uit Brazilië:

 


Neem een lege plastic fles. Maak met je schaar een gaatje op ongeveer 8 cm onder de opening. Knip nu verder rondom. Maar pas op dat je steeds op 8 cm van de opening blijft. Je houdt dan twee stukken fles over: de boven- en de onderkant. Nu meet je de omtrek van de onderrand van het bovenste stuk op. Dat deel je door vijf.  Zo weet je hoe breed de blaadjes van je bloem moeten worden. Als de omvang van de fles dertig centimeter is, krijg je vijf blaadjes van zes centimeter. Met een viltstift maak je dan vijf streepjes om de zes centimeter. Let op bij het verder knippen dat de blaadjes bij de opening van de fles smaller worden. Als je alle blaadjes geknipt hebt, kun je ze uitvouwen en verven. Als je ze op de muur wilt plakken zoals in de wc van de foto is het slim de dop erop te draaien. Daar smeer je de lijm op. Kies sterke lijm.

Plaats als eerste een reactie