Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

"Ik wil de finale ook in het stadion kijken"

Alle ogen van de wereld zijn gericht op het WK in Qatar. Jana (13) uit Doha vindt het bijzonder dat dit grote evenement in haar land wordt georganiseerd.
Jana woont in Doha en vertelt over het WK voetbal in Qatar.
Ibrahim Isbaita

Het is een enorme chaos in het winkelcentrum naast het gloednieuwe Al Thuymama-stadion in de hoofdstad van Qatar. Het Nederlands elftal heeft zojuist gespeeld tegen Senegal. Onder de voetbalsupporters bevindt zich ook Jana, met haar familie. "Mijn vader werkt als fotograaf voor een sportzender." Daarom was ze in het stadion. 

Hoop 

Het is een stuk drukker in de stad met al die supporters, maar bekende voetballers heeft Jana nog niet ontmoet. "Het liefst zou ik Messi en Ronaldo in het echt zien, want ze zijn beroemd." Dat Qatar de openingswedstrijd verloor, betekent niet dat Jana de hoop verloren heeft. "Het is een geweldig team en wie weet wordt het vanaf nu beter. Brazilië en Argentinië zijn ook heel goed. Een van hen haalt waarschijnlijk de finale. Die wil ik ook in het stadion zien." 

Ophef  

Jana vindt het bijzonder dat zo’n enorm evenement voor het eerste keer in een Arabisch land wordt gehouden. Van de ophef rond de doden die zijn gevallen door de bouw van de stadions heeft ze gehoord. "Sommige kranten berichtten erover, maar ik denk dat als het allemaal waar zou zijn, de FIFA nooit het WK door had laten gaan."  

Plaats als eerste een reactie