Scheuren in de muren
“Gelukkig waren we niet op school tijdens de aardbeving. Het was op een zaterdag”, vertelt Sadiksha. Na de zware aardbeving waren alle scholen in Nepal vijf weken gesloten, omdat er nog veel kleine aardbevingen en naschokken waren. Daarna gingen de scholen weer open, maar niet alle kinderen konden terug naar hun oude schoolgebouw. In de muren van veel gebouwen zaten scheuren en sommige waren ingestort. Net als het lokaal van Sadiksha en Kapil. Door een flinke storm waaide het dak zelfs weg. Sadiksha en Kapil wonen in de provincie Dhading. Dit district is zwaar getroffen door de aardbevingen van 25 april 2015. Er zijn in dit gebied daarom wel 1100 tijdelijke noodlokalen gebouwd door hulporganisaties.


Aardbeving
“We kregen les in een tijdelijk schoolgebouw, gemaakt van bamboe”, vertelt Kapil. Sadiksha: “We zaten daar met wel 100 kinderen in twee kleine lokaaltjes’, zegt Sadiksha. “Veel te druk! En we waren ook bang voor een nieuwe aardbeving. Daarom gingen we soms met zijn allen zingen en dansen. De juffen en meesters vertelden dat het veilig was en dat we niet bang hoefden te zijn. Ook gaven ze ons les over wat we kunnen doen als er weer een aardbeving komt.”
Veilig
Iedereen uit het dorp hielp mee om het nieuwe schoolgebouw te bouwen. “Ons nieuwe lokaal is veel lichter dan het oude lokaal, omdat er meer ramen inzitten. Het nieuwe gebouw is lager dan de oude school, hierdoor kan het niet instorten. Verder is alles op school nu weer precies hetzelfde als voor de aardbeving”, vindt Kapil. “En ik voel me hier super veilig!”

Kijk ook dit filmpje over de aardbeving in Nepal:
Door: Joukje Krol, Kushal Thapa en Shiva Silwal
Plaats als eerste een reactie