Overslaan en naar de inhoud gaan
Filmpje

Video's over kinderen en hun geloof

Een van de bouwstenen voor burgerschapsonderwijs is Identiteit. Hieronder valt ook religie. Leerlingen leren nadenken over elkaars geloof. Hier staan alle video's per godsdienst onder elkaar.

Hindoeïsme

Een hindoe leeft volgens de regels en tradities van het hindoeïsme en bidt tot hindoegoden. In de video hieronder legt een pandit uit aan Shiven (11) hoe het hindoeïsme is ontstaan en hoe het zit met al die beelden in de tempel.

Shiven gaat naar de hindoetempel en spreekt een hindoepriester.

Christendom

Een christen gelooft in het bestaan van Jezus Christus als zoon van God. In de video hieronder legt dominee Dirk uit hoe het christendom is ontstaan en welke symbolen en rituelen er zijn. 

Livia gaat naar de kerk en spreekt dominee Dirk over het ontstaan van het christendom

Boeddhisme

Boeddhisten gebruiken de leer van prins Siddharta als leidraad voor hun leven. In de video hieronder legt een monnik aan Wanuja uit wat het boeddhisme verder inhoudt. 

Wanuja gaat naar een boeddhistisch klooster en praat met monnik Bodhi Siri.

Jodendom

Gelovige joden geloven in één God. De godsdienst van de joden is het jodendom. Volgens een joodse wet ben je alleen joods als je moeder dat is.

Noam onderzoekt hoe het jodendom is ontstaan en laat zien hoe hij leert lezen uit de Thora in de synagoge.

Islam

Een moslim gelooft dat Allah de enige god is en dat de profeet Mohammed de boodschappen van Allah aan de mensen heeft doorgegeven. Dit geloof heet de islam.

Anil (11) viert het Suikerfeest na de vastenmaand ramadan.

Plaats als eerste een reactie