Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Leren dankzij kamelenbieb in Ethiopië

Mahadiya (13) woont in Ethiopië. Haar school is dicht vanwege corona. Online lessen zijn geen optie: ze heeft ook geen internet. Maar ze kan wél blijven leren. Dankzij een... kameel!
Mahadiya uit Ethiopië leest boeken die bezorgd worden door een kameel.
Save the Children

In het Afrikaanse land trekken namelijk 21 kamelen rond in de woestijn in het oosten van Ethiopië. Die kamelen dragen koffers vol boeken op hun rug. Deze 'kamelenbibliotheek' is een idee van de organisatie Save the Children, die zich inzet voor kinderen wereldwijd. Het doel: ervoor zorgen dat kinderen toch kunnen blijven leren en lezen. Ook als ze in afgelegen en moeilijk bereikbare gebieden wonen, of zoals nu, in tijden van corona.

De kamelenbieb bestaat uit 21 dieren die rondtrekken door de woestijn van Ethiopië.
De kamelenbieb bestaat uit 21 dieren die rondtrekken door de woestijn van Ethiopië. Save the Children

'Altijd blij als de kamelen komen'

Door strenge lockdowns zijn op veel plekken in de wereld de scholen dicht. In Ethiopië kunnen miljoenen kinderen al sinds maart niet naar school. Ongeveer 22.000 kinderen maken gebruik van de kamelenbieb. En door de sluiting van de scholen komt de bibliotheek nu extra vaak voorbij. Goed nieuws voor Mahadiya (13), die later ingenieur wil worden. "Ik ben altijd blij als de kamelen langskomen met nieuwe boeken. Voor mij betekent een boek de sleutel tot kennis."

Dit artikel stond ook in Kidsweek

Plaats als eerste een reactie