Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

"Ik ben een mangaka"

In Japan is de stripvorm manga enorm populair. Jaarlijks worden 533 miljoen titels verkocht. Hinata (12) uit Tokio tekent zelf ook manga's.
Hinata (12) uit Tokio is helemaal gek van de Japanse stripvorm manga.
Yulia Skogoreva

Wat vind je zo leuk aan manga?

“Het ziet er heel leuk uit en ook als je niet van lezen houdt, snap je het verhaal. Zelfs als je geen Japans spreekt, kun je toch begrijpen waar het over gaat. Manga wordt in het zwart wit op een soort krantenpapier gedrukt. Je moet het van achter naar voren lezen en van rechts naar links. En het is voor iedereen: van jong tot oud. Je kunt ook veel leren van manga. Sommige verhalen gaan over de geschiedenis, over het heelal, het menselijk lichaam of over religie.”

Welke is het meest populair?

“Ik denk Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Het gaat over een jongen die demonendoder wil worden nadat zijn familie is gedood en zijn jongere zus in een demon is veranderd. Het is geschreven en geïllustreerd door Kohoharu Gotouge.”

Twee keer per maand gaat Hinata uit Tokio naar tekenles om nog beter te leren illustreren.
Twee keer per maand gaat Hinata uit Tokio naar tekenles om nog beter te leren illustreren. Yulia Skogoreva

Sinds wanneer teken je zelf?

“Mijn opa liet me voor het eerst manga zien en ik vond het meteen leuk. Mijn oma was een ontwerper en kon ook goed tekenen. Ik heb het van haar, denk ik. Ik ga nu twee keer per maand naar tekenles om nog beter te leren illustreren. Zelf maak en bedenk ik verhalen uit mijn favoriete genre: over helden en superkrachten.”

Plaats als eerste een reactie