Overslaan en naar de inhoud gaan
Reportage

Hoe vier jij Vaderdag?

Overal ter wereld vieren kinderen Vaderdag, vaak op de derde zondag in juni. Hoe gaat dat in China, Colombia, India, Ethiopië en Nederland?
"Ik heb een chocoladetaart voor mijn vader gekocht."
Petterik Wiggers

Addis Ababa, Ethiopië

Hamrawi (13): "In Ethiopië bestaat Vaderdag nog niet zo lang als in westerse landen. Maar je ziet hier nu elk jaar meer advertenties voor Vaderdag. Ik zorg op Vaderdag altijd voor mijn vader, in plaats van andersom." 

Een dochter brengt haar vader in Colombia op Vaderdag ontbijt op bed.
"Op Vaderdag breng ik mijn vader ontbijt op bed." Wies Ubags

Barranquilla, Colombia

Yesenia (13): "Op Vaderdag breng ik mijn vader ontbijt op bed. Mijn vader helpt me met alles, ook met mijn huiswerk als ik iets niet begrijp. Ik kan hem alles vragen. Mijn vader is bijzonder omdat hij zo lief is."

Een zoon speelt gitaar voor zijn vader op Vaderdag in India.
Adi: "Mijn vader is gek op muziek." Simon de Trey-White
Een zoon schenkt jus d'orange in voor zijn vader op Vaderdag.
Tijmen: "Het is wel goed dat Vaderdag bestaat." Felix Kalkman

New Delhi, India

Adi (13): "s Ochtends breng ik mijn vader verse koffie en de krant. Straks gaan we winkels kijken: autoshowrooms en elektronicazaken. Daarna misschien uit eten en naar de film."

Amsterdam, Nederland

Tijmen (12): "Op Vaderdag pers ik sinaasappels uit voor mijn vader. Deze keer dacht ik er te laat aan, daarom had ik geen tijd meer om zelf een cadeautje voor hem te maken. Jammer, maar eigenlijk zijn zelfgemaakte dingen ook meer iets voor kleine kinderen. Het is wel goed dat Vaderdag bestaat. Vooral als ik zelfs straks vader ben. Dan krijg ik de cadeautjes!" 

Plaats als eerste een reactie