Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Cricket spelen in een jongensteam

Maar heel weinig meisjes in India spelen cricket. Dat maakt Divangi (12) niets uit. Ze doet gewoon mee met de jongens.
Al deze spullen heb je nodig bij cricket.

Zitten er alleen jongens in jouw team?

“Ja! Bijzonder hè? De jongens met wie ik speel vinden het niet erg. Ze doen altijd normaal tegen me.”

Waarom zijn er geen meisjes op de cricketclub?

“Mensen moedigen meisjes niet aan om cricket te spelen. Er zijn ook bijna geen toernooien waar meisjes aan mee mogen doen. Ik weet niet waarom. Meisjes kunnen net zo goed zijn als jongens in alle sporten. Ik speel ook badminton en ik doe aan rolschaatsen. Daarmee win ik vaak medailles.”

India_meisjesrechten_warmingup
Samen met haar broertje traint Divangi vaak in het park.

Speel je vaak?

“Elke dag na school oefen ik twee tot drie uur in het park. Dat doe ik samen met mijn broertje, want hij is heel goed. Meestal is hij de slagman, en ik speel het liefst als bowler. Dat betekent dat ik de bal naar de slagman gooi.”

Word je wel eens gepest?

“Eigenlijk nooit. Mensen in het park kijken me wel eens raar aan, maar dat maakt me niets uit. Mijn vriendinnen vinden het leuk en komen me vaak aanmoedigen.
Laatst speelde ik een wedstrijd met jongens en dankzij mij hebben we gewonnen. Toen was ik wel trots.”

Voor elke training warmt Divangi eerst haar spieren op.
Voor elke training warmt Divangi eerst haar spieren op.

En je ouders?

“Die zijn ook heel trots! Vooral mijn vader. Hij bracht me ook naar de selectiedag voor het toernooi. Hij stimuleert me bij alles wat ik doe.”

Wil je prof worden?

“Ik vind cricket heel leuk. Als ik heel goed word, dan wil ik het wel doen als beroep. Maar dat weet ik nog niet zeker, dus ik doe ook erg mijn best op school. Ik ben heel goed in rekenen!”

Wat vind je zo leuk aan deze sport?

“Voor cricket moet je sterk zijn, maar ook slim. En je speelt in een team, dat vind ik leuk. Eerst keek ik alleen naar cricket op tv.
Vier jaar geleden ben ik zelf begonnen met oefenen. Eerst op de cricketclub, maar daar waren geen andere meisjes. Toen ben ik daar gestopt, maar ik ben nu geselecteerd voor een toernooi. Als zich niet genoeg meisjes voor het team aanmelden, doe ik mee met de jongens.”

Divangi
Spannende dag. Maar heel weinig meisjes in India spelen cricket. Dat maakt Divangi (12) niets uit. Ze doet gewoon mee met de jongens. Vandaag is een spannende dag. Divangi moet laten zien hoe goed ze is. En misschien wordt ze dan wel uitgekozen...

Favorieten

- Lievelingsvak: rekenen
- Muziek: Taylor Swift
- Lekker: pizza
- Sportheld: Mitchell Starc
  (speler in het nationale cricketteam
  van Australië)
- Hobby: zingen

 

Door: Aletta Andre

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.