Overslaan en naar de inhoud gaan
Reportage

Japans winkelen

Rio (9) woont nu een jaartje in Amstelveen, om de hoek van allemaal Japanse winkels. Zo hoeft ze niets te missen uit haar geboorteland. En anders stuurt haar familie wel wat op via de post.
Rio gaat graag met haar moeder naar een Japanse winkel in Amstelveen.
Anke Teunissen

Pika Pika Japan

Ongeveer eens in de twee weken gaan Rio en haar moeder naar deze speciale Japanse winkel. Ze kopen er spullen die nergens anders te vinden is. Speciale noedels en badzeep! Ongeveer de helft van alle spullen in de schappen komt uit Japan. De rest is 'made in China of Taiwan'.

Rio gaat met haar broertje en moeder naar een Japanse winkel in Amstelveen.
"We kopen hier speciale noedels en badzeep." Anke Teunissen
Veel spullen in de Japanse winkel komen ook echt uit Japan.
Veel spullen komen ook echt uit Japan. Anke Teunissen

Origami

Rio en haar broertje houden van origami. "Maar onze moeder is er nog veel beter in." Het liefst maken ze een kraanvogel. Het verhaal gaat dat je geluk krijgt als je er duizend vouwt. "Ik denk dat ik er al ongeveer dertig heb gedaan."

Kassa

Deze winkel opende twee jaar geleden de deuren, helemaal naar Japans voorbeeld van de zogenaamde 100 yen winkels waar alles 2,50 kost. In PikaPikaJapan zijn verschillende prijzen.

Amstelveen

Er wonen zo'n 1700 mensen met de Japanse nationaliteit in Amstelveen. Er zijn ook een paar grote Japanse bedrijven gevestigd en heel veel restaurants, winkels en kappers. Er kwam een pakketje van oma met de post uit Fukuoka, de stad waar Rio is geboren en tot een jaar geleden woonde. "Het is speciaal voor oudjaar. Er zit een mochi in: een soort rijstcake."

Plaats als eerste een reactie