Overslaan en naar de inhoud gaan
Reportage

Koffers pakken

Chelsey uit Nederland en Mariam uit Engeland gaan allebei op reis. Wat nemen ze mee?
Wat er in mijn witte tas zit? Mijn favoriete roze sjaal en mijn teddybeer.

Istanbul, Turkije

Mariam (10), reist met haar broertjes Rayyan (8) en Hani (5) van Manchester in Engeland naar Jeddah, in Saoedi-Arabië.
“Mijn vader werkt in Jeddah, in Saoedi-Arabië. Hij werkt er al heel lang, als ingenieur in de bouw. Ik ben er geboren maar we verhuisden naar London toen ik vier jaar was. Daarom draag ik een hoofddoek, in Saoedi-Arabië lopen alle meisjes met een hoofddoek. Ik ben er mee opgegroeid,” vertelt Mariam.

“Ik ben liever in Manchester. Jeddah is vies en heet en de scholen zijn niet zo goed als in Manchester. Ik weet niet wanneer we teruggaan naar Engeland. Maar ik moet met mijn vader mee We moeten rennen anders missen we het vliegtuig, dááág!”

Het is voor het eerst dat Chelsey zo ver weg gaat. Eerder ging ze op vakantie naar Griekenland, Italië, Ierland, Spanje en de Canarische eilanden
Het is voor het eerst dat Chelsey zo ver weg gaat. Eerder ging ze op vakantie naar Griekenland, Italië, Ierland, Spanje en de Canarische eilanden

Schiphol, Nederland

Vandaag is een speciale dag. Chelsey (11) heeft een paar weken extra vrij gekregen van school. Ze gaat met haar moeder en oma naar Ambon, op familiebezoek. Ambon hoort bij de Molukken, een eilandengroep in Indonesië.

Chelsey haalt haar favoriete kussen en haar reisdagboek uit de koffer. “Verder foto’s van mijn opa om aan de familie te laten zien. En huiswerk zodat ik niet achterloop als ik terugkom.”
“Mijn telefoon mocht niet mee. We logeren bij familie en die zijn best arm. Ze hebben niet eens een douche en wc. Mijn moeder vond het niet goed dat ik dan allerlei luxe spullen bij me zou hebben. In haar koffer zitten kleren die mij te klein zijn. Die geven we aan neefjes en nichtjes.”

Hello, goodbye

Je familie of vrienden heel lang missen, hoe is dat? Het is altijd leuk en spannend om iemand op te halen van Schiphol. Kijk in het filmpje hieronder hoe Dewi (11) wacht op haar nicht, die een jaar op wereldreis is geweest. Stefano (13) kijkt reikhalzend uit naar zijn moeder. Die bezocht Indonesië. En Sabine (12) wacht op haar oma, die op vakantie was bij familie in Australië.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.