Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Keo leert een taal door woordjes te stampen

Keo (12) uit Amsterdam spreekt vijf talen.
Keo leerde vrienden kennen uit Amerika, Engeland en Rusland via een game.
Bardita Telaku

Heb je een talenknobbel?

"Het gaat een beetje vanzelf. Mijn moeder spreekt Albanees en mijn vader Arabisch, hij komt uit Egypte. Maar ik spreek vooral Frans met hem. Ik kan ook Engels en natuurlijk Nederlands. Mijn moeder heeft mij Frans en Albanees geleerd. Mijn vader heeft ook wat Albanees geleerd, want hij wil grapjes kunnen maken met mijn moeder. Daar moeten we altijd heel hard om lachen. Mijn moeder kan ook Kroatisch en Russisch." 

Keo uit Amsterdam spreekt vijf talen.
"Ik spreek vijf talen." Bardita Telaku
De vader van Keo spreekt Arabisch, zijn moeder Albanees.
De vader van Keo spreekt Arabisch, zijn moeder Albanees. Bardita Telaku

Hoe leer jij talen?

"Via mijn ouders, maar ook door mijn vrienden uit Amerika, Engeland en Rusland. Die ken ik van de buurt en sommigen heb ik leren kennen via een game. Voor mij werkt het goed om een taal uit een boek te leren: gewoon woordjes stampen. Maar als je met iemand praat, dan leer je juist weer de uitspraak en de accenten. Ik zou wel beter Arabisch willen kunnen, maar dat is heel moeilijk en je moet eigenlijk naar de moskee om het te leren. Mijn vader leest wel soms voor in het Arabisch en zo leer ik het ook een beetje." 

Raak je nooit in de war?

"Nou, ik wil liever geen fouten maken. Maar mijn moeder zegt dat dat niet erg is. Ik denk weleens dat ik iets in het Frans zeg, maar dan is het Albanees. Of andersom." 

Plaats als eerste een reactie