Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

Hoe mobiel is de wereld?

Bijna overal ter wereld is een mobiel telefoonnetwerk. Dus ook als je afgelegen woont, zonder dokter of ziekenhuis in de buurt, kan een telefoon je leven redden. Of dat van iemand anders.

Hello Doctor

In Zuid-Afrika hebben 9 miljoen mensen geen baan of verzekering, maar wel een mobiele telefoon. Via de app Hello Doctor kunnen zij voor weinig of geen geld toch gezondheidsadvies krijgen. Via deze app kun je ook chatten met andere gebruikers en als je wilt, belt een dokter je binnen een uur terug. 

Prik

Elk jaar overlijden 1,5 miljoen mensen omdat ze niet zijn ingeënt tegen polio of difterie. Om dat aantal te verkleinen krijgen ouders in de Filipijnen, Vietnam, Mozambique, Guatemala, Kenia en China via hun telefoon een herinnering voor de vaccinatie van hun kind. 

Betalen

In Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is het heel gewoon om een broodje, de krant of het schoolgeld van je kind te betalen met een app op je telefoon. Veel Afrika hebben geen bankrekening of bankpas, maar wel een smartphone.

Weetjes

* China heeft de meeste mobieltjes ter wereld: 1,5 miljard. 

* 70% van alle telefoons is gemaakt in China.

* In Afrika zijn 3x meer mobiele telefoons dan wc's. 

* Er zijn ruim 5 miljard mobiele telefoons in de wereld. 

Snel

In Rwanda en Tanzania, landen in Afrika, brengen drones medicijnen of bloed naar ziekenhuizen. Dat gaat sneller dan met een auto. Zodra de vliegtuigjes er zijn, laten ze het pakketjes aan een parachute los en vliegen verder. De drones worden bestuurd met een app.

Stuk

12% van de Nederlanders gooit een kapotte telefoon bij het gewone huisvuil. Daar hoort 'ie niet. Materialen in een telefoon zijn waardevol, en soms zelfs giftig. Recycling is beter. 

Lees hier hoe een bedrijf gebruikte telefoons test.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.