Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Wonen bij je tante in de Bijlmer

Sinds een paar maanden woont Chávrellé bij haar tante in Amsterdam. Hiervoor woonde ze in Paramaribo.
Chávrellé woont sinds kort bij haar tante in de Bijlmer.
Roos Trommelen

Waarom woon je niet bij je ouders?

“Mijn neefjes zijn nog niet zo lang geleden naar hun moeder in Nederland gegaan en toen miste ik ze heel erg. Ik heb geen broertjes of zusjes en ik was altijd met ze samen bij mijn oma. Mijn ouders werken allebei. Ik heb gevraagd of ik ook naar Nederland mocht om bij ze te wonen. Mijn moeder was wel verdrietig, maar ik zei tegen haar dat het wel goed komt.”

Wat wist je over Nederland?

“Dat de schooltijden hier anders zijn. Maar ik wist niet dat hier geen palmbomen staan. Die mis ik wel eens, want ik klom er graag in. Gelukkig is hier een speeltuin heel dichtbij. Verder mis ik het eten van mijn oma. Die kon heel lekker nasi en bami maken.”

Zijn er verschillen met Suriname?

“Hier moet ik bijna elke dag een jas aan, maar op school hoef ik geen uniform te dragen. Op school eten we fruit en kijken we filmpjes. Ik vind alleen de mango’s hier niet lekker. Die smaken in Suriname heel anders.”

Chávrellé nam een spel Mens Erger Je Niet mee uit Suriname.
Chávrellé nam een spel Mens Erger Je Niet mee uit Suriname. Roos Trommelen
Chávrellé wil haar moeder voor haar verjaardag in Suriname verrassen.
Chávrellé wil haar moeder voor haar verjaardag in Suriname verrassen. Roos Trommelen

In haar koffer zat het spel Mens Erger Je Niet, groente en fruit uit Suriname en een pangi: een omslagdoek die je om je middel draagt. Een bijzonder cadeau van haar oma die de versieringen erop borduurde.

Plaats als eerste een reactie