Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Waar moet jouw droomvrouw aan voldoen?

Georgië

IRAKLI (11) woont in een piepklein dorpje. “Mijn vrouw moet later beleefd zijn en er netjes uitzien. Ze hoeft alleen te werken als ik niet genoeg geld verdien om ons gezin te onderhouden. Ik heb liever dat zij thuis voor de kinderen zorgt, vrouwen zijn daar vaak beter in.”

Wat denk jij?
Allebei een baan. Zie jij dat voor je?

Oscar
Oscar

COLOMBIA

OSCAR (11) ziet het wel zitten: een fotomodel als vrouw. “Met blonde haren en groene ogen. Ze moet lang zijn en grote voeten hebben.”
Maar het meisje waar Oscar dagelijks van droomt heet Wendy. Ze is klein en ze heeft bruin haar, net als de meeste vrouwen in Colombia. In een verliefde bui schrijft Oscar de hele dag haar naam.
Oscars medeleerlingen geven hun mening in het artikel 'Mijn ideaal'.

Wat denk jij?
Wil jij ook een fotomodel (m/v) als partner?

Joseph
Joseph

ZAMBIA

JOSEPH (11) hoopt later op een vrouw die gestudeerd heeft. “Dan kan ze bij een bank werken, want daar verdien je veel geld. Ze moet net als ik ook van voetbal houden. Dan kunnen we samen voetballen.”

Wat denk jij?
Vind jij het belangrijk dat jouw man of vrouw veel geld verdient?

Aryan en Armin
Aryan en Armin

IRAN

ARYAN (11) en ARMIN (11) zijn tweelingbroers. Aryan wil later met zijn vrouw een apotheek runnen. “Ze moet dus een goede opleiding hebben. Ik vind het belangrijk dat we samen kunnen lachen. Mijn vrouw moet wel kleiner zijn dan ik. Blond haar vind ik het mooist.” Armin: “Ik wil professor worden. Mijn vrouw blijft thuis om pizza voor me te bakken”.

Wat denk jij?
Moet jouw vrouw ook een goede opleiding hebben?

Sameer
Sameer

INDIA

SAMEER (12) wil later met een Indiaas meisje trouwen.
“Het maakt niet uit welke religie ze heeft. Ze moet een mooi gezicht hebben en lang haar. Ik wil ook graag dat ze goed kan koken, vooral mijn favoriet: aardappelcurry.
Hopelijk werk ik als politieagent, het liefst in Amerika. Daar hebben ze mooie auto’s. Mijn vrouw blijft thuis en zorgt voor onze kinderen.”

Wat denk jij?
Hij bij de politie, zij in het huishouden. Ideaal?

Wat zijn de schoonheidsidealen in Colombia? Bekijk het filmpje met Oscar en zijn klasgenoten.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.