Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertorial

Wat doet Save The Children?

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. De organisatie werkt in 120 landen over de hele wereld. Zij geven kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Daarbij maakt het niet uit of je een jongen of een meisje bent. Waar je in gelooft, hoe je eruitziet en waar je vandaan komt. Ieder kind in nood verdient dezelfde hulp.

Jouw mening doet ertoe

Welk nieuw speeltoestel moet er in de speeltuin komen? Wat eten jullie vanavond? Bij wie wil je wonen als je ouders zouden gaan scheiden? Jouw mening doet er toe, bij onderwerpen die over jouw leven gaan. Het kunnen meepraten en meedenken bij beslissingen, dat noem je kinderparticipatie. Save the Children vindt het heel belangrijk dat de stem van kinderen en jongeren wordt gehoord.

Save the Children neemt kinderen serieus en doet alles wat kan om hen in hun recht te zetten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe Save the Children te werk gaat.

Armoede in Nederland

In Nederland leeft 1 op de 13 kinderen in armoede. De gevolgen van armoede voor kinderen zijn, ook op lange termijn, groot. Save the Children houdt zich al lang bezig met het versterken van de rechten van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. De organisatie zet zich in om kinderen en jongeren te betrekken bij het maken van regels over het armoedeprobleem, zodat deze regels beter passen bij wat zij nodig hebben.

Klimaat

De kinderen die in 2020 geboren zijn, zullen in hun leven meer last hebben van klimaatverandering dan de opa’s en oma’s van nu. Zo zullen zij in hun leven zo’n zeven keer vaker een hittegolf en tweeënhalf keer vaker een droogte meemaken. Ook zullen ze bijna drie keer vaker te maken krijgen met mislukte oogsten. Save the Children wil dat klimaatverandering stopt, want het heeft grote effecten op het leven van kinderen.

Je fijn in je hoofd en lijf voelen

Kinderen die in een oorlog leven of op de vlucht zijn, hebben veel nare dingen meegemaakt. En ook al hebben ze inmiddels een veilige plek om te wonen of is de oorlog gestopt, dan nog kunnen ze veel last hebben van wat ze hebben doorstaan. Save the Children helpt hen met het verwerken van oorlogservaringen en om te gaan met hun emoties. Bijvoorbeeld met het programma TeamUp. Hiermee worden gevluchte kinderen van zes tot achttien jaar door sport en spel ondersteund. Dit gebeurt in opvanglocaties en op scholen door heel Nederland.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.