Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Jane uit Canada maakt een schoolkrant

Overal ter wereld vind je de kinderpersbureaus van ChildPress. Hier interviewen, schrijven en filmen kinderen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Wij spraken reporters in Libanon, Canada, Noorwegen, Kenia en Nederland.
Jane uit Canada maakt een schoolkrant vol positief nieuws.
ChildPress

Jane (12) uit Canada

“Samen met een klasgenoot ben ik een online schoolkrant begonnen en we schrijven alleen over leuke dingen, bijvoorbeeld over een Britse wetenschapper die een oplossing heeft bedacht voor de plasticsoep. Ik vind dat we wel wat positiefs kunnen gebruiken in deze tijd waarin het nieuws vooral gaat over hoeveel coronadoden en -besmettingen er weer bij zijn gekomen. Soms vind ik het 'gewone’ nieuws wel irritant, dan heb ik het gevoel dat journalisten dingen overdrijven en er hun eigen emoties aan toevoegen. Ze zouden zich beter bij de feiten kunnen houden.
Ik volg het nieuws vooral online en soms kom je dan wel iets tegen waarvan je gezonde verstand zegt: dit klopt niet. Ik kwam op een site die vol stond met rare zinnen. Het leek wel verkeerd vertaald. Mijn vader leest elke ochtend een Nederlandse krant online en bij ons thuis liggen verder altijd nog wel wat andere kranten verspreid. Die leest mijn moeder een paar keer per week. Ik blader er wel eens door, maar ik lees vaak woorden die ik niet helemaal snap. Mijn oma was journalist, totdat ze romans ging schrijven. Dat doet ze nu nog steeds en ze is al vijfenzeventig!”

"Greta Thunberg staat bovenaan mijn lijstje van mensen die ik wil interviewen."

Plaats als eerste een reactie