Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Amelie uit Noorwegen luistert naar debatten op de radio

Overal ter wereld vind je de kinderpersbureaus van ChildPress. Hier interviewen, schrijven en filmen kinderen over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Wij spraken reporters in Libanon, Canada, Noorwegen, Kenia en Nederland.
Amelie uit Noorwegen maakt het liefst filmpjes.
ChildPress

Amelie (10) uit Noorwegen

“Als ik met mijn vader in de auto zit, luisteren we naar politieke debatten op de radio. Verder lees ik de krant en kijk ik tv. Zelf maak ik het liefst filmpjes. Ik heb een keer iemand geïnterviewd die tegen windmolens is. Vooraf had ik daar niet echt een mening over. Dat is belangrijk als journalist, want je moet niet je eigen ideeën in je vragen door laten klinken. En je moet openstaan voor wat de geïnterviewde vertelt. Ik vind dat journalisten een taak hebben om verhalen te vertellen die veel mensen nog niet kennen, bijvoorbeeld over gehandicapten. Mijn zusje kreeg zuurstoftekort tijdens haar geboorte en daarom zit ze in een rolstoel. Het is soms heel vervelend hoe mensen naar haar kijken. Ik denk dat dat komt omdat ze niet zoveel weten.
Journalisten zouden meer kinderen moeten interviewen, want die praten veel makkelijker en ze hebben meer fantasie. Ik wil graag journalist worden, maar ik zou nooit naar oorlogsgebied willen. Veel te gevaarlijk! Een vriend van mijn moeder doet dat. Maar ik zou wel naar andere landen willen, bijvoorbeeld naar Uganda om kinderen over armoede te interviewen. Mijn oma is in Uganda geboren, daarom denk ik daar als eerste aan. Spanje is ook leuk, maar daar ga ik liever vakantie vieren.”

"Ik wil graag Eva Max interviewen, of JK Rowling."

Plaats als eerste een reactie