Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhaal

Het verhaal van hindoegod Ganesh.

In dit verhaal wordt verteld hoe de hindoegod Ganesh aan zijn hoofd is gekomen

De god Shiva en zijn vrouw Parvati wonen al heel erg lang gelukkig op de berg Kailash. Op een dag zegt Shiva tegen Parvati: “Ik ga weer eens op reis. Ik weet niet wanneer ik terug kom”.

Parvati weet dat Shiva graag reist. Ze houdt hem niet tegen. Maar ze vertelt haar geheim ook niet … Parvati zwaait Shiva uit. Máár, er is wel een baby op komst.

Al gauw wordt de baby geboren. “Ik noem jou Ganesh,” zegt Parvatti.
Ganesh groeit op tot een sterke jongeman. En tot een volwassen man.

Op een dag als Ganesh voor het huis staat, komt er iemand vanuit de verte aanlopen. Shiva is terug gekomen van zijn grote, verre reis. Hij wil meteen zijn vrouw Parvatti verrassen, maar Ganesh laat deze vreemde man niet binnen. Shiva denkt dat Parvati een andere man heeft en bedenkt zich geen seconde.

Hij onthoofdt met zijn drietand zijn eigen zoon.

Parvati ziet wat er gebeurt en rent het huis uit. ‘Wat heb je gedaan Shiva?” gilt Parvati. “Dit is je eigen zoon!” Parvati vertelt Shiva dat zijn zoon Ganesh heet. Shiva begrijpt dat hij iets vreselijks heeft gedaan en bedenkt een plan.

Hij gaat naar het bos.

Zijn plan is om van het eerste levende wezen dat hij tegenkomt het hoofd af te nemen en aan zijn zoon te geven. Shiva wacht, wacht, maar dan …

Shiva twijfelt geen seconde, hakt de kop van de olifant en gebruikt het hoofd om zijn zoon te redden. Nu mag Shiva weer bij Parvati in huis komen. Hij heeft zijn best gedaan. En zo komt de familie weer bij elkaar.