Overslaan en naar de inhoud gaan
Filmpje

Ik slaap in een caravan

Je woont in een wagen op wielen, in een internaat of kostschool of je slaapt de ene avond in je appartement in de stad en de volgende avond in je huis in een dorp. Waar voel je je thuis als je steeds onderweg bent?

Hier woon ik

Sharon (10) is vandaag in Wageningen. Ze woont al haar hele leven in een circus, waarmee ze door Duitsland en Nederland trekt. 
“Dat is voor mij heel gewoon, maar wel hard werken! Overdag train ik voor mijn acts en ‘s avonds doen we shows. Maar het is vooral leuk met alle dieren. Wij hebben bijvoorbeeld zebra’s, lama’s, paarden, ganzen, eenden en een olifant. Die voelen als familie. "

Caravans

"We zijn meestal een paar dagen op één plek, daarna reizen we naar de volgende stad. We wonen in caravans. Mijn ouders hebben een wagen, mijn stiefbroer ook en mijn zus en ik delen er één. Onze badkamer is in een aparte caravan.
Hoewel ik in een caravan slaap, is de piste toch eigenlijk mijn echte huis. Daar ben ik het liefst, daar voel ik me thuis!"

School

"Drie keer in de week komt er een juf van de 'Rijdende School'. 
De rest van de tijd moeten we ons werk zelfstandig doen. 
We krijgen les in het Duits, maar ik spreek ook Nederlands.”

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.