Overslaan en naar de inhoud gaan
Filmpje

Pablo uit Colombia heeft twee huizen

Pablo verhuist elke vrijdag

Je woont in een wagen op wielen, in een internaat of kostschool of je slaapt de ene avond in je appartement in de stad en de volgende avond in je huis in een dorp. Waar voel je je thuis als je steeds onderweg bent zoals Pablo (11) uit Colombia?

Pablo (11) woont de ene week in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, de andere week in een klein dorpje op het platteland.

Auto of bus?

“Mijn school staat tussen de twee huizen in. Mijn moeder brengt me met de auto, dat is een kwartiertje. Als ik bij mijn vader heb geslapen ga ik met de bus naar school. Dat duurt wel anderhalf uur."

Portretten

Behalve de busreis van zijn vaders huis naar school, vindt Pablo dat gescheiden ouders alleen maar voordelen lvert.
"Ik ga twee keer op vakantie, krijg twee keer zakgeld, vier twee keer mijn verjaardag en krijg twee keer zoveel cadeaus. 
Op mijn bureau bij m’n moeder thuis staat een pasfoto van mijn vader. En ik mocht de speelgoedautootjes van mijn vader houden. Die doen me ook aan hem denken. Verder mis ik hem niet echt. Ik zie hem toch altijd snel weer. En bij mijn vader is het net andersom. Daar heb ik een portret van mijn moeder.”

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.