Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertorial

Lespakket van War Child in de klas

Download het lespakket van War Child over vrijheid, veiligheid en kinderrechten.

Weet jij al welke thema’s jullie in de klas gaan behandelen? Samsam en Kidsweek in de Klas hebben samen met War Child een lespakket ontwikkeld dat gaat over kinderen zoals Rami (10), die samen met zijn moeder Haifa in de Gazastrook woont. In het lespakket worden thema’s behandeld als vrijheid, veiligheid en kinderrechten. Daarmee kan je in de klas flink vooruit. 

War Child-kerstpakket

Daarnaast kun je ook actie ondernemen. Kerst komt steeds dichterbij en deze decembermaand kun je met de klas in actie komen. War Child heeft een kerstpakket, waarin ook het lespakket zit.
Dit zit er in het War Child-kerstpakket:

  1. Een Santa Run. Pak je kerstmuts en ga vliegend van start met de stempelkaarten, posters én unieke War Child-gymles.
  2. Kersthapjes van Julius Jaspers voor een spectaculair kerstdiner. De acht heerlijke hapjes zijn geïnspireerd op de landen waar War Child werkt.
  3. Een kom-in-actie-kerst-ABC voor meer inspiratie.
  4. Nieuw lespakket, inclusief digibordles, uitgebreide instructies en interactieve opdrachten.

Rami

In de Gazastrook wonen ruim 1.8 miljoen mensen op maar 365 vierkante kilometer. Dat is net iets groter dan Vlieland. Het is één van de meest dichtbevolkte plekken op aarde.

Haifa vertelt: ‘Tijdens de oorlogen was het hier heel gevaarlijk. We moesten een paar keer vluchten voor de tanks en granaataanvallen.’ Rami en zijn moeder deden mee aan een programma van War Child. ‘Het hielp mij om nieuwe vrienden te maken. Ook voelde ik me na een tijdje minder verlegen en durf ik nu meer te voelen,’ zegt Rami. ‘Later wil ik arts worden, dan kan ik mensen helpen!’

Over War Child

Helaas zijn er nog veel meer kinderen als Rami. War Child is een organisatie die hulp biedt aan kinderen in gebieden waar het niet veilig voor ze is. Door sport en spel leren kinderen omgaan met emoties en krijgen zij het vertrouwen in zichzelf, anderen en de toekomst weer terug. Ook zorgt War Child voor onderwijs en bieden ze bescherming.

Plaats als eerste een reactie