Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Cansu: ‘Ik wist niet dat het zo zwaar zou zijn om een clip op te nemen’

29 MAART 2018

Elke aflevering van documentaireserie Mensjesrechten gaat over een andere jongere. Zondag gaat het over Cansu (13). Ze woont in de Brusselse wijk Molenbeek en gaat naar het bijzonder onderwijs. Maar ondertussen droomt ze van een grote carrière als rapper. Haar artiestennaam is Si-G.

De hele tijd een camera om je heen. Hoe vond je dat?

"Het leek wel een droom. Na een tijdje werd het wel wat zwaarder en toen we klaar waren was ik aan de ene kant ook wel een beetje opgelucht."

Wat is voor jou de meest bijzondere scène?

"Toen we de videoclip gingen opnemen met een echte professionele rapper. Ik was heel erg zenuwachtig en ook een beetje verlegen omdat ik de filmmaker nog niet zo goed kende. Aan het eind van de dag was ik uitgeput. Ik had me nooit gerealiseerd hoe zwaar het is om een clip op te nemen."

Ging er ook wel eens iets mis tijdens het draaien?

"Vooral aan het begin. Ik wist soms niet hoe ik me moest gedragen. Maar de filmmaker zei dat ik gewoon moest doen alsof de camera er niet was."

Kunal: “Ik mocht eerst de camera voelen”

18 MAART 2018

Elke aflevering van de documentaireserie Mensjesrechten gaat over een ander kind. Zondagavond gaat het over de blinde Indiase Kunal. Hij probeert een zangwedstrijd te winnen.

De hele tijd een camera om je heen. Hoe vond je dat?

"Ik mocht eerst de camera voelen en betasten voordat ze gingen draaien. Ik ben gek op films. Ik luister veel naar Bollywood films en leer ze uit mijn hoofd. Dat ik nu zelf hoofdpersoon in een film was, kon ik eerst bijna niet geloven. Ik vond het ook geweldig om mijn eigen stem terug te horen met een koptelefoon op." 

Wat is voor jou de meest bijzondere scène?

"Ik vond het zingen met Neeraja tijdens de show, heel erg geweldig. Ook het stukje waarin ik de film naspeel vond ik erg leuk."

Ging er ook wel eens iets mis tijdens het draaien?

"De filmmakers zeiden dat ik soms bijna tegen de camera aan liep of bijna struikelde over een kabel. Dat had ik natuurlijk helemaal niet in de gaten."

Monsoonshow achter de schermen

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.