Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Lara (14): “Gelukkig ging de filmploeg mee de trein in”

22 MAART 2018

Elke aflevering van documentaireserie Mensjesrechten gaat over een ander kind. Morgen gaat Lara’s reis in première op een filmfestival. Lara (14) heeft autisme. Sommige dingen zijn voor haar extra moeilijk.

De hele tijd een camera om je heen. Hoe vond je dat?

"Best wel spannend, want ik had dat nog nooit eerder mee gemaakt. Het was dus echt helemaal nieuw voor mij."

Wat is voor jou de meest bijzondere scène?

"Het meest bijzondere was het reizen met de trein. Omdat ik autisme heb, doe ik nooit echt dingen in m’n eentje. Ik ben ook bang om te verdwalen. Maar ik wil wel heel graag dingen alleen doen. En ook aan mezelf bewijzen dat ik dat kan. Ik wist wel dat de filmploeg mee zou gaan en dat ik niet helemaal alleen zou zijn, maar nog steeds was ik erg zenuwachtig. Ik moest zelf de weg vinden en bedenken welke kant ik op moest. Gelukkig viel het allemaal mee en is het me gelukt! Achteraf was ik echt trots!"

Ging er ook wel eens iets mis tijdens het draaien?

"De eerste keer dat we met de trein gingen om te filmen en ik in de trein zat, zag je in het raam de spiegeling van de filmploeg. Daar hadden ze even niet op gelet dus dat moest overnieuw."

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.