Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

De Olympische Spelen om de hoek in Tokio

De Olympische Spelen in Tokio beginnen vrijdag. Vier vrienden uit deze stad vertellen wat ze van het spektakel vinden.
Vier vrienden uit de Japanse stad Tokio poseren bij de Olympische ringen.
Yulia Skogoreva

Tegenover het hoofdstadion woont Roku (10). Hij kan het giga gebouw vanuit z’n slaapkamer zien en kreeg alle voorbereidingen vanaf de eerste rij mee. “Maandenlang werd er gebouwd, straten werden afgezet en je moest omleidingen volgen. Dat was onhandig, maar het kon natuurlijk niet anders. Het is wel jammer dat er zoveel gebouwd is dat helemaal niet gebruikt gaat worden. Zoals hotels.”  

Symbool

Het was natuurlijk wel een beetje gek dat er zó lang in de stad overal het symbool van de 2020 Spelen te zien was, omdat het vorig jaar door corona niet doorging. Hayato vertelt: “Het is echt ons dagelijks leven binnengedrongen. Overal hangen posters, spandoeken en ik zie zelfs auto’s met 2020 nummerborden!”  

Aanpassingen

Ook al gaan de Olympische Spelen nu wel door, er zijn veel aanpassingen. Zo mogen de sporters geen contact hebben met de bevolking en ze mogen geen toeristische tripjes maken. Dat vinden de vrienden vooral jammer. “Het zou toch leuk zijn als ze wat meer van Japan en onze cultuur zouden meekrijgen.” En uitstapjes maken, brengt ook geld in het laatje voor het toerisme. Tegelijkertijd zijn ze ook wel bezorgd over eventuele toename van covid-besmettingen door de komst van buitenlanders.  

Openingsceremonie

Een andere maatregel is dat de openingsceremonie van de Spelen dit jaar zonder publiek is. Jammer, maar niet erg. Yugo: “Want mijn held, honkballer Yamakawa Hotaka, ga ik wel in actie zien.”  

Plaats als eerste een reactie