Overslaan en naar de inhoud gaan

India

vlag-India
India is een land in Zuid-Azië. Het ligt aan de Arabische zee en de Baai van Bengalen, tussen Pakistan en Bangladesh en onder China en Nepal.
"Manju is de fanatiekste leerling van de worstelschool. Als ze 15 of 16 is kan ze misschien meedoen met belangrijke wedstrijden," vertelt haar trainster.

Algemene informatie

Hoofdstad: New Delhi
Officiële talen: Hindi en Engels
Munteenheid: Indiase roepie
Religie: Hindoeïsme (80%), Islam (13%), Christendom (2,3%), Sikhisme (2%)
Inwoners: 1,3 miljard
Populairste sport: cricket

Miljoenensteden

India is na China het meest dichtbevolkte land van de wereld. Er wonen meer dan 1,3 miljard mensen. De Indiase steden horen bij de meest dichtbevolkte steden van de wereld: New Delhi, Mumbai, Calcutta, Bangalore, Hyderabad en Chennai zijn de belangrijkste grote steden. Miljoenen mensen wonen er vaak dicht op elkaar. De uitstoot van dieselmotoren, auto’s en kolencentrales zorgen voor veel luchtvervuiling. Soms is de smog zo dicht dat mensen binnen proberen te blijven. De scholen gaan dan dicht. Vrachtwagens die geen eerste levensbehoeften zoals voedsel of medicijnen, vervoeren mogen tijdelijk de stad niet in. Bouwwerkzaamheden worden stilgelegd en auto’s met even en oneven nummerplaten mogen om de dag de stad binnenrijden. 

Technologie

India hoort bij de landen met de meeste mobiele telefoons. In 2017 zijn er waarschijnlijk meer dan 730 miljoen gebruikers. Bangalore, een grote stad in het zuiden van het land, is hét centrum voor informatietechnologie (computers, software, luchtvaart en mobiele communicatie). In Bangalore wonen en werken daarom veel technisch opgeleide mensen.