Overslaan en naar de inhoud gaan

Kenia

vlag-kenia
Veel marathonlopers komen uit Kenia. Het land is verder bekend vanwege de wildparken waar toeristen op safari gaan en de Masai, een volk met kleurrijke sieraden en kleding.
Een leerling poseert voor zijn school in Kenia.

Algemene informatie over Kenia

Kenia ligt in Oost-Afrika. Het land grenst aan Ethiopië, Somalië, aan de Indische Oceaan, Tanzania, aan het Victoriameer, Uganda en Zuid-Sudan.

Hoofdstad: Nairobi
Inwoners: 47 miljoen
Officiële talen: Engels, Swahili
Munteenheid: Keniaanse shilling
Religie: protestants (47%), rooms-katholiek (23%), islam (11%)
Populairste sport: voetbal

Marathonlopers

Onderzoekers willen al jaren weten hoe het kan dat Kenianen zo goed zijn in marathons. Sommigen denken dat het aan hun genen ligt, aan hun voedsel of aan hun lichaamsbouw. Anderen vinden dit allemaal onzin. Kenianen zijn gewoon gewend aan lange afstanden afleggen en atleten zien marathons lopen als een manier om aan de armoede te ontsnappen. 

Safari

Kenia is bij uitstek een land waar toeristen de grootste kans hebben om de zogenaamde 'big five' in het wild te spotten: de leeuw, de Afrikaanse olifant, de neushoorn, de Afrikaanse buffel en het luipaard. Vooral voor het luipaard en de neushoorn moet je zelf wel een geluksvogel zijn. 

Masai

In Kenia en buurland Tanzania leven de Masai. Dit volk trekt al eeuwen lang rond als nomaden op zoek naar voedsel voor hun vee. Ze houden veel van hun tradities in ere, maar steeds meer Masai-meisjes gaan tegenwoordig naar school. En er zijn ook steeds meer families die ervoor kiezen om op een vaste plek te gaan wonen. Soms is dat gedwongen, soms is dat een eigen keuze.