Overslaan en naar de inhoud gaan

Senegal

De vlag van Senegal
Senegal is een land in Afrika dat grenst aan Mali, Guinee, Guinee-Bissau, Gambia en Mauritanië. De rivier de Sénégal vormt de grens tussen Senegal en Mauritanië.
De hoofdstad van Senegal ligt aan zee.

Hoofdstad: Dakar
Officiële taal: Frans 
Bevolking: 16 miljoen
Religie: 95% moslim 
Favoriete sporten: worstelen, voetbal en surfen

Zand

Senegal maakt deel uit van de zogenaamde Sahel, dat is een strook land van de westkust naar de oostkust. Vroeger was dit een savannelandschap, maar het wordt steeds meer woestijn. Doordat de bevolking groeit en veel (brand)hout gebruikt en kuddes vee de planten en jonge bomen opeten, kan de woestijn steeds verder oprukken. Dit heet ook wel verwoestijning en dit wordt gezien als teken dat het milieu het zwaar heeft. Het vinden van gezond drinkwater is voor veel mensen erg moeilijk. 

Slavernij

In het midden van de vijftiende eeuw zetten Portugezen voet aan wal in Senegal. Zij gaven het land ook deze naam. Er waren meer Europese landen die hier de baas waren, ook Nederland en Frankrijk. Het was tijdens de slavenhandel een belangrijke doorvoerhaven van tot slaaf gemaakten. De officiële taal in Senegal, is nog steeds Frans. Een overblijfsel uit de tijd dat het land een kolonie was van Frankrijk. Na de onafhankelijkheid in 1960 kwam er een president aan de macht.