Overslaan en naar de inhoud gaan

Thailand

vlag
Muay Thai kickboksen is een eeuwenoude vechtsport in Thailand, ooit uitgevonden door de Thaise strijders die geen wapens (meer) hadden.
Milk (11) offert kaarsen en brandt wierook in een boeddhistische tempel in Bangkok.

Algemene informatie over Thailand

Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. Buurlanden zijn: Maleisië, Laos, Cambodja en Myanmar. Tot 1939 heette het land Siam. Als een van de weinig landen in Zuidoost-Azië is het land nooit gekoloniseerd. 

Hoofdstad: Bangkok
Inwoners: 68 miljoen
Officiële talen: Thai
Munteenheid: Baht
Religie: Boeddhisme (93%), islam (5%), christendom (1%)
Populairste sport: kickboksen en voetbal

Koning Rama X 

Na een rouwperiode van drie jaar werd koning Rama X in 2019 officieel gekroond. Wat het volk écht van de nieuwe koning vindt? Dat weet niemand. Want in Thailand is het verboden iets negatiefs over de koning te zeggen. Doe je dat wel, dan beland je in de gevangenis voor minstens drie jaar en hooguit vijftien jaar. 

Vakantie

Thailand is een populaire vakantiebestemming vanwege de mooie natuur en de stranden. Vooral in het noorden van het land trekken toeristen op olifanten de jungle in. Olifanten kwamen veel voor in het wild, maar nu zijn de meeste dieren getemd en worden ze niet al te zachtzinnig behandeld. 

Artikelen

Bangladesh wordt regelmatig getroffen door natuurrampen, zoals overstromingen en hevige stormen.
Voor abonnees

Les: Natuurrampen

Natuurrampen gebeuren elke dag: stormen, overstromingen, aardbevingen of extreme droogte. Ze eisen veel slachtoffers en kosten miljarden euro's.

Dit olifantje kreeg Nena (11) van een man in een tempel in Thailand.

Bijzondere ontmoeting in het buitenland

Op vakantie in het buitenland kun je souvenirs kopen, maar het is nóg leuker als je iets krijgt van iemand die daar woont.

Elke week komen er wel toeristen naar het dorp van Chogzu in het noorden van Thailand.

Bezoek in mijn dorp

Deze sieraden draagt Chogzu niet voor de toeristen, het is onderdeel van haar cultuur. Ze vertrok van Birma en woont nu in Thailand.

Happy Feet
Voor abonnees

Les: Toerisme

Toeristen reizen overal naartoe. Dat is goed voor de economie in het vakantieland. En gezellig: want je ontmoet vaak interessante mensen. Maar toerisme kan ook zorgen voor irritante situaties.

Milk (11) offert kaarsen en brandt wierook in een boeddhistische tempel in Bangkok.

Verkiezingen in Thailand

Een overleden oma op de kiezerslijst en stembureaus waar het licht uitviel. De verkiezingen in Thailand verliepen nogal vreemd.

Bezoek aan een tempel in Thailand

De zusjes Saskia (13) en Kezia (12) nemen je mee naar een boeddhistische tempel in de Thaise stad Chiang Mai. Ze laten zien wat ze offeren.

Golfbrekers en bomen beschermen het land

Grote delen van Bangkok in Thailand overstromen tijdens de regentijd. De zee snoept steeds meer van het land op. Wat zijn de oplossingen?

De koning in Marokko en Thailand

Hoe viert Siraj in Marokko de verjaardag van zijn koning? En wist je dat in Thailand niet alleen een volkslied is, maar ook een koningslied?

Romeysa voor paleis

Koningsdag in drie landen

Ligt je oranje outfit al klaar voor Koningsdag? Niet alleen wij vieren de verjaardag van onze koning. Dat doen ze ook in Thailand en Marokko