Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Het lekkerste vega kerstdiner

Het winnende team.

De winnaar van de Very Vega Christmas Challenge is bekend. De leerlingen van De Taaltuin uit Schiedam wonnen de wedstrijd voor het allerlekkerste vegetarische kerstgerecht!

De finale

Uit alle inzendingen van basisscholen door heel Nederland werden groep 7 en 8 van De Gouwzee uit Monnickendam en groep 8 van De Taaltuin uit Schiedam geselecteerd voor de Very Vega Christmas Challenge. Zij kookten op 16 december hun kerstmenu voor een vijfkoppige jury die bestond uit televisiepresentator Alain Caron, Sparta-keeper Ricardo Kieboom, Samsam hoofdredacteur Mirjam Bonting, Rob Leenders van Topkokkies en Carin Leenders van De Wereld van Smaak.

Het kerstdiner

De leerlingen van De Taaltuin waren uitzinnig na de bekendmaking van de winnaar.  Jurylid Alain Caron was zeer te spreken over hun kerstmenu, dat bestond uit verschillende vegetarische hapjes. De Taaltuin heeft aangegeven voortaan meer aandacht te besteden aan kooklessen en discussies over gezond en duurzaam eten.

Oud kaarsvet

De tweede plaats werd veroverd door O.B.S. De Gouwzee uit Monnickendam. Zij kregen een eervolle vermelding  voor hun doordachte duurzame oplossingen. Zo hadden ze oud kaarsvet omgesmolten tot nieuwe kaarsen in tweedehands jampotten en werd het eten gepresenteerd op een tafellaken van oude theedoeken.  “De theedoeken zijn met de hand aan elkaar genaaid, want de naaimachine kost ook energie,” aldus een leerlinge van De Gouwzee uit Monnickendam.

De Taaltuin uit Schiedam

Jurylid Alain Caron over hun kerstmenu: “De verschillende gerechten kwamen uit alle landen van de wereld, waarbij de magnifieke dumplings de doorslag gaven!” Ook serveerden de leerlingen een köfte van geraspte courgette, bulghursalade en een kerstboom van fruit en komkommer toe.  

Plaats als eerste een reactie