Overslaan en naar de inhoud gaan
Reportage

Plastic vissen in de grachten

Wat kun je zelf doen tegen de plasticsoep? Joost (12) gaat Koningsvissen!

Troep

Met Koningsdag is het erg druk in Amsterdam. Zo veel mensen bij elkaar zorgt voor veel troep. Ook de grachten liggen na het feest vol met plastic tasjes, bekers, blikjes en lege ballonnen. Als dit niet goed wordt opgeruimd, dan kan het plastic uiteindelijk eindigen in de zee: de plastic soep! Daarom organiseerde Plastic Whale de dag na Koningsdag voor de tweede keer het Koningsvissen.

Plastic vissen

Samen met Joost (12), ons covermodel van het themanummer over plastic soep, stappen we in het bootje. Met visnetjes gaan we hard aan de slag om alle plastic en ander afval uit het water te vissen. Dit lukt helaas niet altijd, maar dat is volgens Marius, onze schipper en bedenker van Plastic Whale, niet erg. Alle kleine beetjes helpen. En dat laat Joost zich niet twee keer zeggen. Hij klautert over de woonboten, om ook de flesjes die naar achter zijn gedreven uit het water te halen. Goed bezig!

Joost met al het afval.

Vangst van de dag

Alle vrijwilligers doen enorm hun best vandaag. Ze scheppen vuilniszakken vol afval uit de grachten. En dat terwijl we maar over één klein stukje gracht varen! 

Plastic Whale

Het Koningsvissen wordt georganiseerd door Plastic Whale. Zij bewaren alle plastic flesjes die door de mensen zijn opgevist. Van deze flesjes maken zij de boten waarmee ze door de grachten varen. Hiermee laten ze zien dat plastic afval makkelijk de zee in verdwijnt. En dat terwijl je van plastic hele mooie dingen kan maken! 
 

Plaats als eerste een reactie