Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Reizen in de toekomst

Chris de Bode

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst?
Chima, Cristhian, Lena Li, Kyle en Jol gebruikten hun fantasie en bedachten nieuwe manieren om te reizen.

Chima gaat voor goedkoop

Chima (11) uit Zambia: "Deze rugzak vol ballonnen kost maar 50 kwacha (zeven euro). Zo kunnen arme mensen ook vliegen. Als je naar beneden wilt, druk je op een knopje. Dan klinkt er een geluid dat vogels aantrekt en die prikken dan een paar ballonnen kapot, zodat je weer daalt."

Cristhian gaat vanzelf

Cristhian (8) uit Nicaragua: “De bus rijdt zonder chauffeur. De passagiers typen een adres in en de computer bedenkt een handige route. In de bussen hangen televisieschermen en hangmatten. Zo kun je tijdens het reizen liggend films kijken.”

Jol gaat voor veilig

Jol (11) uit Nederland: “Kinderen krijgen een eigen snelweg en eigen auto’s. Dan gebeuren er vast minder ongelukken.”

Cristhian (8) uit Nicaragua
Victuroro Sepúlveda
Jol (11) uit Nederland
Rob Keeris

Lena-Li gaat supersnel

Lena-Li (9) uit China: "Auto's gaan dan net zo snel als een raket. Maar je kunt er niet mee de lucht in. Als iedereen de lucht in gaat, dan wordt het boven veel te druk."

Lena-Li (9) uit China
Yilan Yuen

Kyle gebruikt de wind

Kyle (10) uit Curaçao: "Er zitten ventilatoren onder dit hooverboard. Die gebruiken de wind en de hitte die van de aarde straalt. In de toekomst is de aarde namelijk heel heet."
Kyle (10) uit Curaçao
 Charlotte (11): “Dit paard draagt rolschaatsen met batterijen die je kunt opladen met zonne-energie. Ik vind namelijk dat we best een beetje terug in de tijd mogen gaan in de toekomst. Vroeger reed iedereen op dieren en dat was beter voor het milieu. Maar ik denk wel dat we wat sneller willen en als een paard rolschaatsen onder heeft, wordt ie ook minder snel moe. En ik houd natuurlijk ook gewoon veel van paarden, vandaar dat ik dit bedacht!”
Charlotte (11): “Dit paard draagt rolschaatsen met batterijen die je kunt opladen met zonne-energie. Ik vind namelijk dat we best een beetje terug in de tijd mogen gaan in de toekomst. Vroeger reed iedereen op dieren en dat was beter voor het milieu. Maa
 Cherelle (10): "Het unieke aan mijn vervoersmiddel is, dat het geen brandstof nodig heeft. Op het dak zit een apparaat dat signalen stuurt naar een satelliet in de ruimte. Daardoor kan het zich bewegen. Verder heeft het een slaapkamer, een disco en een zwembad aan boord. Verder heb je eigenlijk niets nodig.”
Cherelle (10): "Het unieke aan mijn vervoersmiddel is, dat het geen brandstof nodig heeft. Op het dak zit een apparaat dat signalen stuurt naar een satelliet in de ruimte. Daardoor kan het zich bewegen. Verder heeft het een slaapkamer, een disco en een z
 Jacobus (11): “Dit vervoersmiddel gaat wel duizend kilometer per uur en zweeft in het magnetisch veld om de aarde. Het is gemaakt van het schild van kakkerlakken. Want dat is, voor zover ik weet, het enige materiaal uit de natuur dat tegen nucleaire krachten kan. En ik verwacht dat dit in de toekomst wel nodig is. De ramen en de banden zijn volledig kogelvrij en het slot kan nooit door computerhackers gekraakt worden. Uiteraard!”
Jacobus (11): “Dit vervoersmiddel gaat wel duizend kilometer per uur en zweeft in het magnetisch veld om de aarde. Het is gemaakt van het schild van kakkerlakken. Want dat is, voor zover ik weet, het enige materiaal uit de natuur dat tegen nucleaire krac
  Jennifer (9): "Hiermee kun je over de files heenvliegen, sneller dan een vliegtuig en het vliegt ook nog eens op water, niet op vervuilende brandstof. Als je op de ene knop drukt, dan zakt er een dak met ramen over je heen. Een andere knop kun je indrukken als het heel druk is onderweg. Want dan verandert het vervoersmiddel in rubber. Zo vallen er geen gewonden bij botsingen.”
Jennifer (9): "Hiermee kun je over de files heenvliegen, sneller dan een vliegtuig en het vliegt ook nog eens op water, niet op vervuilende brandstof. Als je op de ene knop drukt, dan zakt er een dak met ramen over je heen. Een andere knop kun je indruk
 Julian (11): “Op het dak zit een zonnepaneel. Die energie gebruikt deze auto. Er is ook een waterstoftank voor als er geen zon is. De ventilator die ik tekende, stuurt de zonne-energie naar de batterij. Dit vervoersmiddel heeft geen uitlaatgassen en zo voorkomt ie verdere opwarming van de aarde. HEt glazen bakje waarin de bestuurder zit, kan trouwens ingetrokken worden en dan kijk je gewoon door het raam.”
Julian (11): “Op het dak zit een zonnepaneel. Die energie gebruikt deze auto. Er is ook een waterstoftank voor als er geen zon is. De ventilator die ik tekende, stuurt de zonne-energie naar de batterij. Dit vervoersmiddel heeft geen uitlaatgassen en zo v
Joep (10): "Als je de auto start, komt er lucht uit de onderkant waardoor ie gaat zweven. Dat is het begin. Daarna gaat de auto vooruit door elektriciteit dat met behulp van waterkracht is opgewekt. Bijvoorbeeld door de kracht van golven in de zee te gebruiken. Je hebt maar weinig elektriciteit nodig omdat je met dit vervoersmiddel geen omwegen hoeft te maken als ergens geen weg is. Je kunt gewoon steeds de kortste weg door de lucht maken.”
Joep (10): "Als je de auto start, komt er lucht uit de onderkant waardoor ie gaat zweven. Dat is het begin. Daarna gaat de auto vooruit door elektriciteit dat met behulp van waterkracht is opgewekt. Bijvoorbeeld door de kracht van golven in de zee te gebr
Stijn (10): “Deze luchtballon is van metaal en hij blijft altijd in de lucht door twee straalmotoren. Hij is wel tien keer zo snel als een normale luchtballon. Er moet kerosine in, maar deze brandstof wordt gemaakt uit zand. Dus er is genoeg van. Het dak van de luchtballon kan open bij mooi weer. En in de toekomst verwacht ik dat het vaak mooi weer is, dus dat is handig.”
Stijn (10): “Deze luchtballon is van metaal en hij blijft altijd in de lucht door twee straalmotoren. Hij is wel tien keer zo snel als een normale luchtballon. Er moet kerosine in, maar deze brandstof wordt gemaakt uit zand. Dus er is genoeg van. Het dak
Roos (9) en Suni (9): “Onze super auto is niet alleen een vervoersmiddel, het is ook meteen je huis. Alles wat je nodig hebt, geeft deze toverauto. Uit die buisjes komt de ene keer ijs of chips, of iets lekkers te drinken. Maar ook gewoon brood of wat je maar wil. In de toekomst zijn er geen winkels, alleen maar dit soort auto’s. En het handige? Deze auto kost in de toekomst maar één gulden, of één euro of één dollar.”
Roos (9) en Suni (9): “Onze super auto is niet alleen een vervoersmiddel, het is ook meteen je huis. Alles wat je nodig hebt, geeft deze toverauto. Uit die buisjes komt de ene keer ijs of chips, of iets lekkers te drinken. Maar ook gewoon brood of wat je

Plaats als eerste een reactie