Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Very Vega Winnaars!

De Gouwzee uit Monnickendam.

De twee winnaars van de Very Vega Christmas Challenge zijn … *tromgeroffel* 

Groep 7/8 van de Gouwzee uit Monnickendam

& Groep 8 van de Taaltuin uit Schiedam!

Wat was het moeilijk om een winnaar te kiezen, want we zijn overladen met de meest lekkere recepten. Veel klassen deden enorm hun best om een leuk, origineel en bijzonder vegetarisch recept te bedenken. En dat is niet zo gek, aangezien de winnende klassen een heel leuk uitje staat te wachten:  een spannende kookwedstrijd in de Markthal in Rotterdam! Op dinsdagmiddag 16 december van 12.00 tot 16.00 gaan De Gouwzee en de Taaltuin hun gerechten koken. Ze doen ook mee aan een spannende foodquiz waarbij leuke prijzen te winnen vallen.

De uitslag

De Jury: "Het water liep ons in de mond toen we deze recepten voor ogen kregen. Beide klassen hebben nagedacht over een volledig vegetarisch buffet met verrassende, originele en wereldse hapjes. Het enthousiasme spatte van het papier af!"

De Gouwzee uit Monnickendam

Ons gerecht: honingijs met churros!

"Wij zijn dol op koken. Voor het kerstdiner hebben we een heel warm en koud vega-buffet bedacht, met verschillende hapjes. 
We stuurden het recept van het honingijs met churros, omdat ons dat het allerlekkerste lijkt!"

"Een heerlijk kerstmaal maken we hier, met respect voor mens en dier!"

De Taaltuin uit Schiedam

Ons gerecht: een buffet met verschillende vegetarische wereldse hapjes!

"Wij zijn een superleuke groep 8 met kinderen uit alle culturen en landen: Turkije, Marokko, Sri Lanka , Soedan, Suriname, Curaçao , China, Aruba en de Dominicaanse Republiek. Het is heel leuk om allemaal verschillende dingen te maken en die op mooie grote zilveren schalen te presenteren. Alllemaal lekkere dingen en dan kunnen we van elkaars hapjes proeven en gezellig samen eten. ” 

Plaats als eerste een reactie