Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

De meeste mensen eten vlees

De meeste mensen op de wereld eten vlees: koeien, kippen en varkens. Vorig jaar aten we in Nederland gemiddeld 77,2 kilo per persoon.
Abril en Micaela uit Argentinië zijn gek op vlees.
Victoruro

Wie eten de meeste vlees? Dat zijn met stip de Australiërs en Amerikanen. Maar ook de Argentijnen zijn echte vleeseters. Gemiddeld eten ze daar meer dan 100 kilo per persoon. Abril en Micaela zijn bijvoorbeeld gek op biefstuk en worst. Van vis krijgt ze de bibbers, zo vies vinden ze dat. Micaela: "Ik zou best vegetariër kúnnen zijn, maar ik eet liever vlees. Ik vind het niet eng als ze beesten slachten, want ik ben niet bang voor bloed!"

Rauw vlees

In een land als Ethiopië wordt veel minder vlees gegeten. Gemiddeld slechts 7 kilo. Vlees is daar vooral iets voor bijzondere gelegenheden of voor de wat rijkere mensen. Een delicatesse is daar trouwens rauw vlees. En dat eten ze met hun handen.

Milieu

Steeds vaker hoor je berichten over de schadelijke kanten van vlees eten, bijvoorbeeld voor het milieu. Boeren vinden dat heel oneerlijk: zij zeggen dat vliegen en autorijden ook slecht voor het milieu is. Zij willen niet dat mensen minder vlees gaan eten, want dat betekent minder inkomsten voor de boeren.

Meer vlees

De kans dat iedereen ineens stopt met vlees eten, is niet zo groot. Vorig jaar steeg de vleesconsumptie in Nederland nog. En overal ter wereld zie je dat als mensen meer geld te besteden hebben, ze vaak ook meer vlees gaan eten. Verwacht wordt dat er vooral in Azië veel meer vlees zal worden gegeten in de toekomst.

Plaats als eerste een reactie