Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwsteen Digitaal samenleven

Welke effecten heeft de onlinewereld op je identiteit en je persoonlijke (online) leven? En hoe denk je kritisch na over het gebruik van verschillende media? Dit komt aan bod bij het burgerschapsdoel ‘Digitaal samenleven’.
Zulfi bij de afvalberg met apparaten

Afvalberg met telefoons

In Pakistan werken vooral veel kinderen tussen ons afgedankte elektronisch afval. Deze kinderarbeid is schadelijk voor hun gezondheid.

Edmund leert zijn oma een sms versturen met haar mobiele telefoon.

Edmund uit Ghana leert zijn oma sms'en

Máánden zeurde Edmund om een mobieltje met camera en bluetooth. Hij mocht de oude van zijn vader. Zijn oma kreeg ook een mobiele telefoon.

Online gamen in Nederland en China
Voor abonnees

Les: Cyberveiligheid en online gamen

Hoe houd je online gamen veilig? Valentijn (11) weet er alles van. En wat vindt Chenxi (12) uit Beijing van de strenge regels voor gamen in zijn land China?

Cyberveiligheid en online gamen

Hoe houd je online gamen veilig? Valentijn weet er alles van. En wat vindt Chenxi uit Beijing van de strenge regels voor gamen in zijn land?

Met zijn nieuwe koptelefoon op hoort Taksh tegenstanders nog beter aankomen.
Voor abonnees

Les: Gamen

Taksh (13) uit New Delhi speelde wel tien uur per dag Fortnite. Atharva (11) vindt gamen zelfs zo leuk dat hij z’n verjaardag ging vieren in een game-hal. India staat op de tweede plek van landen met de meeste online gamers.

Globy met pen en notitieblok

Quiz over Media

Wat weet jij over de media? Test je kennis met deze quiz.

Globy met Samsam microfoon

Stelling over het nieuws

Als het goed is, doen journalisten hun werk op een ethische manier. Maar hoe betrouwbaar zijn de berichten die je leest, hoort of ziet?

Radio Dabanga
Voor abonnees

Les: Media

Op het journaal, in kranten en op social media is er voor ieder wat wils. Al deze media hebben hetzelfde doel: jou van informatie voorzien. Het is onderdeel van een democratie dat journalisten hun werk veilig kunnen doen.

Kinderen in Kenia luisteren met z'n allen naar een radio op batterijen.
Voor abonnees

De rol van radio in Kenia

In het noorden van Kenia is radio de belangrijkste bron van informatie. Simantoi (9) is vandaag op bezoek in de studio van Serian FM.