Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdeling & Ongelijkheid

Het gaat steeds beter met de wereldbevolking en we zijn nog nooit zo rijk en zo gezond geweest. Toch zijn er nog mensen die leven in armoede of geen schone wc's hebben. De redenen hiervoor zijn ingewikkeld en hebben vaak te maken met politiek, de situatie in een land of hoe makkelijk het bijvoorbeeld is om voedsel te verbouwen en riool of waterleidingen aan te leggen.
De rijken worden steeds rijker, de armen steeds armer.

Rijken worden rijker, armen worden armer 

De tien rijkste mannen op aarde zijn in de afgelopen twee jaar nog veel rijker geworden. Terwijl arme mensen nog minder geld hadden.

Fair trade cacao in Ghana

De vader van Enim (12) uit Ghana verbouwt cacao voor een fair trade organisatie in Nederland. Wat zijn de voordelen en hoe groeit cacao?

Radio Dabanga
Voor abonnees

Les: Media

Op het journaal, in kranten en op social media is er voor ieder wat wils. Al deze media hebben hetzelfde doel: jou van informatie voorzien. Het is onderdeel van een democratie dat journalisten hun werk veilig kunnen doen.

Margret deed mee aan een moestuin-project op school.
Advertorial

"Ik verbouw ons eigen eten"

Margret (14) woont in een dorpje op het platteland van Uganda. Ze leerde op school groente verbouwen en begon thuis een moestuin.

Happy Feet
Voor abonnees

Les: Toerisme

Toeristen reizen overal naartoe. Dat is goed voor de economie in het vakantieland. En gezellig: want je ontmoet vaak interessante mensen. Maar toerisme kan ook zorgen voor irritante situaties.

Marvin (rechts) en zijn beste vriend Arnold voetballen allebei bij Charity Stars FC in Accra.
Voor abonnees

Les: Voetbal

Miljoenen kinderen overal ter wereld dromen van een carrière als profvoetballer. Ze willen de beste voetballer worden en veel geld verdienen. Want voetbal gaat niet alleen om de sport of het spel, maar ook om geld.

meisje met speelgoedwapen
Voor abonnees

Les: Speelgoed

Iedereen speelt. De één breekt het liefst z'n brein op een potje schaken. De ander doet graag alsof ie bij de politie is of scheurt met zelfgemaakte auto's van gevonden blikjes over de weg. Wist jij dat bijna al het speelgoed uit China komt?

Globy met blauw vraagteken

Quiz over honger

Wat is honger, hoe ontstaat het en wat kun je ertegen doen? Test je kennis en doe de quiz!

Globy racisme

Stelling over honger

Wanneer mag je zeggen dat je honger hebt? Vul de poll in.