Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertorial

De grootste kinderrechtenles ooit!

20 november viert de wereld de Dag voor de rechten van het kind. UNICEF Internationaal roept op te zorgen dat scholen over de hele wereld op 20 november een kinderrechtenles geven. Zo ontstaat de grootste kinderrechtenles ooit. UNICEF Nederland doet hieraan mee en gebruikt hierbij het net door UNICEF Nederland ontwikkelde lespakket.
  • 13 november 2019
  • Door Unicef

UNICEF Lesmateriaal kinderrechten

Vanaf schooljaar 2019-2020 kan de bovenbouw van iedere basisschool gebruik maken van het UNICEF kinderrechten lespakket. Via dit lespakket leren kinderen in Nederland dat zij rechten hebben. Het materiaal van het lespakket is afgestemd op de merkcampagne ‘wij staan voor kinderrechten’ en wordt opgemaakt in de UNICEF-huisstijl. De basis is dat kinderen leren over hun rechten, snappen waarom kinderrechten belangrijk zijn en ervoor op kunnen komen.

Op 20 november 2019 bestaat het Internationale Kinderrechtenverdrag 30 jaar en dat vieren we over de hele wereld door op die dag te leren over kinderrechten. Van Brazilië tot aan Australië, iedereen doet mee! Met het lespakket Ken je rechten kunnen alle basisscholen meedoen aan deze Grootste Kinderrechtenles Ooit! Omdat we een verjaardagsfeestje vieren ontvangt de klas een leuk poster met daarop álle kinderrechten én een vrolijke kinderrechtenvlaggenlijn.

We hopen dat er heel veel kinderen ook in Nederland meedoen! Nog veel te veel kinderen weten niet wat hun rechten zijn, ook in Nederland niet. Daar moeten we iets aan veranderen. Als jij je rechten niet kent, kun je er namelijk ook niet voor op komen. Zelf zal ik op woensdagochtend 20 november ook een les verzorgen. In het Vredespaleis nog wel, voor een hele grote groep kids. Ik kijk hier heel erg naar uit.

Leuk als je laat weten hoe de les is gegaan op Instagram en mij tagt @nicolettevandam1 zodat ik het kan zien! En vergeet niet #30jaarKinderrechten en #WorldsLargestLesson te gebruiken.

Nicolette van Dam
UNICEF ambassadeur

Voor meer en de laatste informatie: www.unicef.nl/kinderrechtenles
Voor vragen of andere zaken mail naar: educatie@unicef.nl

Plaats als eerste een reactie