Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertorial

"Ik verbouw ons eigen eten"

Margret (14) woont in een dorpje op het platteland van Uganda. Ze leerde op school groente verbouwen en begon thuis een moestuin. Nu heeft het gezin altijd genoeg voedsel en geen geldzorgen meer.
Margret deed mee aan een moestuin-project op school.
Wilde Ganzen

Tuinieren

“Vroeger kochten we eten op de markt, maar we hadden niet altijd genoeg geld. Op school leerde ik hoe je groenten en fruit kunt verbouwen. Ik vond het zo leuk dat ik thuis een eigen moestuin heb aangelegd. Nu hebben we genoeg voedsel en wat we over hebben, verkopen we. We verbouwen van alles: aubergines, bonen en passievruchten. Ik iets het dorp rond met de oogst achterop de bagagedrager en verkoop het. Met het geld dat we extra verdienden, kochten we een koe, varken en geiten voor de melk en het vlees. Hun mest is goed voor mijn tuin. Mijn vriendinnen vonden het eerst wel raar dat ik zoveel tijd stak in een moestuin, maar nu ze zien wat het oplevert, vinden ze tuinieren ook interessant. Mijn droom is om later kinderen te helpen ook hun eigen moestuin te beginnen.”

Wat doen Wilde Ganzen?

Wilde Ganzen zorgt ervoor dat Nederlanders die iets willen doen aan armoede, gaan samenwerken met mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Wij geven trainingen en geld zodat ze bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en water putten kunnen bouwen. Zo krijgen kinderen in arme dorpen en buurten meer kansen op een goede toekomst. Wil je meer weten?

Plaats als eerste een reactie