Overslaan en naar de inhoud gaan
Informatie

Feiten over honger en hongersnood

Steeds minder mensen hebben honger. Toch zijn er nog steeds mensen die ondervoed zijn, of een te eenzijdig voedingspatroon hebben en daardoor ondervoed raken. Wij zetten een aantal cijfers op een rij.

Eén op de drie mensen (bijna 795 miljoen) heeft niet genoeg te eten om een gezond en actief leven te kunnen leiden.13,5% van de bevolking in ontwikkelingslanden is ondervoed.

Slechte voeding

In Azië wonen naar verhouding de meeste mensen. Daarom is het ook niet gek dat in dit werelddeel de meeste mensen wonen die niet zeker weten of ze elke dag goed, genoeg en afwisselend kunnen eten. Slechte voeding is de oorzaak voor bijna de helft van kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar. Dat zijn 3,1 miljoen kinderen per jaar.

Mariam vluchtte voor de hongersnood in haar land Somalië.
Mariam vluchtte voor de hongersnood in haar land Somalië. Petterik Wiggers

Hongersnood

In Sub-Sahara Afrika komt het hoogste percentage voor van mensen die honger lijden; één op de vier mensen is ondervoed. Maar in 2011 was er ook een grote hongersnood, in Somalië. In april 2017 is er hongersnood in Zuid-Sudan.

Kijk ook dit filmpje over hongersnood.

In ontwikkelingslanden zitten 66 miljoen schoolkinderen met een rommelende maag in de klas. In Afrika alleen zijn dat al 23 miljoen kinderen. 
(Bron: World Food Programme)

Plaats als eerste een reactie