Overslaan en naar de inhoud gaan
Interview

Zelfgemaakt speelgoed

Er is geen speelgoedwinkel in de wijk van Comfort (9) uit Accra in Ghana. Daarom maakt ze haar speelgoed zelf, of ze koopt iets tweedehands.
Comfort (links) en haar broer Kwame wonen in Accra, de hoofdstad van Ghana.
Dr. Monk

Waar speel jij mee?

“Samen met mijn broer Kwame heb ik deze vrachtwagens gemaakt. Die blikjes vonden we tussen het vuilnis. We hebben ze wel eerst goed schoongemaakt natuurlijk!”

Hoe hebben jullie dit gemaakt?

“Kwame weet precies hoe het moet. Dat heeft hij geleerd van andere jongens. Iedereen hier in de buurt weet hoe je ze moet maken. Hij knipt eerst de blikjes in stukken. Ik houd ze daarna vast terwijl hij ze aan elkaar vast spijkert. Die spijkers hebben we ook op straat gevonden.”

Is dit je lievelingsspeelgoed?

“Ik speel heel graag met auto’s, maar als ik moet kiezen toch het liefst met een pluche pop. Ze is zo lekker zacht. Die hebben we op de tweedehands markt gekocht, voor ongeveer 7 euro. Dat is erg veel geld, dus ik heb er maar één en daar ben ik heel zuinig op. Als ik geld zou hebben, dan zou ik een échte speelgoedauto van plastic uit China voor m’n broer kopen.”

Comfort en haar broer maakten deze auto's van gevonden melkblikjes
Deze auto's maakten Comfort en Kwame van gevonden melkblikjes. Dr. Monk

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.