Versier jezelf

banner

Wat is mooi?deze maand

Download de handleiding en opdrachten Kidsweek in de klas (begrijpend lezen) en (wereld)burgerschap.

Kidsweek in de klas, handleiding Kidsweek in de klas, opdrachten (Wereld)burgerschap, inleiding (Wereld)burgerschap, opdrachten

Versier jezelf

Met schmink, henna of een speciaal kostuum maken vijf kinderen uit vijf verschillende landen zich mooier. Voor een optreden, carnaval of gewoon omdat ze er mooi uit willen zien.

India

Srivanes (13): “In dit kostuum treed ik op, samen met mijn klasgenoten. Op mijn school leren we kattaikkuttu (spreek uit als kattaj-koetoe), dat is muziektheater uit Zuid-India. Later word ik acteur. Dan kan ik ook zelf mijn gezicht schminken. Nu helpen oudere kinderen of de leraar me daarmee.”

 
"Mijn mooiste eigenschap: bescheidenheid en ik doe altijd mijn best."

Srivanes (13) woont in India. Op zijn school krijgen de leerlingen kattaikkuttu, muziektheater uit het zuiden van het land.

Marokko

Zaynab (11): "In de zomer hebben we minstens zeven bruiloften. We versieren onze handen met henna, een soort verf van blaadjes gemengd met water en citroen. Als ik me verveel, doe ik het ook wel eens."

"Mijn mooiste eigenschap: anderen helpen".

Kenia

Joseph (11): "De cirkel aan mijn ketting is een stuk van een krokodillenei. Het betekent dat ik bijna volwassen ben.
Op school draag ik een uniform, maar het liefst zou ik er altijd zo uitzien."

Joseph (11) is Masai, een nomadenvolk dat in Kenia en Tanzania rondtrekt.

"Mijn mooiste eigenschap: ik ben een goede zoon voor mijn ouders".

Brazilië

Marianne (10): "Carnaval is de leukste tijd van het jaar. Je mag je zo mooi mogelijk maken en iedereen is vrolijk! Alle kinderen uit mijn klas zijn geschminkt voor de optocht."

"Mijn mooiste eigenschap: vrolijkheid."

Aan de slag

Download de lessuggestie
'Tijd voor schoonheid'

Indonesië

Mita (12): "Op de dansschool oefenen we in gewone kleren, maar tijdens een voorstelling dragen we dit kostuum. Het schminken en aankleden duurt bijna twee uur per danseres!"

 "Mijn mooiste eigenschap: vriendelijkheid!"