Overslaan en naar de inhoud gaan
Tips voor burgerschapsonderwijs

Bestel het themanummer Verhuizen

Naar een nieuw huis, een onbekende plek of misschien zelfs een ander land waar je de taal niet spreekt. Verhuizen kan leuk spannend zijn, maar is vaak ook stressvol. Past alles wel in de verhuisdozen? En... vooral als je familie en vrienden moet achterlaten, kan het ook verdrietig zijn.

In deze Samsam vertellen verschillende kinderen over hoe zij hun verhuizing ervaren. Uit vrijwillige keuze, vanwege economische redenen of doordat ze moesten vluchten voor hun veiligheid.

Met de lesopdrachten bij dit themanummer behandel je de bouwsteen globalisering. Leerlingen (groep 5 t/m 8) onderzoeken wat de bereikbaarheid van andere werelddelen voor hen betekent; wat het voor anderen kan betekenen voor wie die beschikbaarheid en bereikbaarheid niet vanzelfsprekend zijn.

Een pakket bestaat uit 30 tijdschriften, de lesbrief en lesinstructie voor € 22,50. 

Andere thema's nabestellen?

Neem ook een kijkje in de Samsam Shop. Hier kun je oude thema's nabestellen of nieuwe vooruitbestellen. Ook vind je hier de werkboeken over de vijf wereldgodsdiensten.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.