Overslaan en naar de inhoud gaan
Filmpje

Instructiefilmpje Samsam

Wat kunt u allemaal met Samsam? En wat kunt u er allemaal mee in de lessen op de basisschool?

Welkom bij Samsam!

Samsam is een magazine voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In het tijdschrift staan artikelen, interviews en reportages over kinderen van over de hele wereld.

Samsam maakt maatschappelijke thema’s begrijpelijk, door ze uit te leggen vanuit de ogen van kinderen. Door kinderen te laten lezen over deze thema’s groeit hun algemene kennis over de wereld. Bij het magazine hoort een lesmethode voor burgerschap. Met een jaarabonnement op Samsam ontvangt u tien lessen burgerschap op twee niveaus, voor groep 5  6 en voor groep 7 8.

Het lesmateriaal bevat opdrachten die gaan over democratie, participatie en identiteit. Tijdens de lessen oefent u met uw leerlingen burgerschapsvaardigheden zoals: discussiëren, kritisch denken, het inleven in een ander en het herkennen van in- en uitsluiting. Uw leerlingen leren omgaan met diversiteit en verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving.

Met een abonnement op Samsam heeft u toegang tot het archief van Samsam dat bestaat uit 10 jaar aan artikelen, filmpjes, quizzen en lesmateriaal. Wilt u thematisch werken? Bekijk dan onze dossiers of landenpagina’s. Ook handig voor leerlingen die een spreekbeurt willen voorbereiden! 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.