Overslaan en naar de inhoud gaan
Onderwijs tip

Lespakket over democratie

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Daarom hebben Samsam en Kidsweek in de Klas een lespakket ontwikkeld voor groep 5 t/m 8, waarmee je de hele maand maart aan de slag kan.

Met de lessen behandel je het thema democratie in vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, burgerschap én taal, vakoverstijgend dus! Ook ontvang je voor de klas tijdschriften en een krant gemaakt door een journalistieke redactie. Jouw leerlingen lezen verschillende teksten en werken zo ook aan hun woordenschat en tekstbegrip.

Het pakket t.w.v. € 35,- bestaat uit:

  • 1 maand toegang tot de online omgeving van Samsam (met lessen burgerschap)
  • 30 exemplaren van het tijdschrift Samsam over het thema democratie
  • 1 maand toegang tot de online omgeving van Kidsweek in de Klas (met geïntegreerde lessen taal, woordenschat en wereldoriëntatie)
  • 30 exemplaren van de kinderkrant Kidsweek
  • 8 lessen die je kunt doen bij Samsam en Kidsweek
  • Extra: de kieswijzer voor kinderen, de verkiezingsbingo, video’s en nog veel meer lesideeën!

Het pakket wordt op 4 maart geleverd. Vanaf 1 maart heb je toegang tot het online lesmateriaal. 

Heeft jouw school al een abonnement op Samsam? Dan kun je ook het pakket bestellen met alleen Kidsweek voor slecht € 19,95! 

Over Samsam

Met de lessen van Samsam leren kinderen kennis en vaardigheden die ook bij andere vakken van pas komen en die ze aan het denken zet over de maatschappij waarin ze leven en hun rol daarin. Het lesmateriaal van Samsam bestaat uit tien lessen burgerschap op twee niveaus (groep 5/6 en 7/8), vijf keer per jaar het magazine en toegang tot de website. Scholen kunnen kiezen voor een abonnement of bestellen de thema's los.

Lees meer > 

Over Kidsweek in de Klas 

Kidsweek is een echte papieren krant, voor kinderen van 7 tot 12 jaar. In Kidsweek lezen kinderen elke week het laatste nieuws uit Nederland en de wereld. Kidsweek in de klas – Wereld & Taal biedt aan de hand van het nieuws uit Kidsweek lesmateriaal aan waarbij de (kern)doelen van wereldoriëntatie en taal geïntegreerd worden aangeboden. Het lesmateriaal is geschikt voor groep 5 t/m 8 en wordt op 2 niveaus aangeboden.

Lees meer > 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.